TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Mit kell tudni a növénykondicionáló alga készítményekről?

Mit kell tudni a növénykondicionáló alga készítményekről?

Hírek - 2018.06.20

Világszerte számos kísérlet és felhasználóktól kért vélemény támasztja alá az algakészítmények hatékonyságát, melyek szerint hektáronként akár 26%-kal magasabb termésmennyiség érhető el! Agakészítmények kínálatából akad bőve, de hogyan igazodjunk el köztük gyakorlati tapasztalat nélkül?

Szinte minden készítmény tartalmaz hozzáadott mikro-, makro- és mezoelemeket illetve értelem szerűen algát. Viszont nem mindegy, hogy milyen fajta algából készül a választott termék. Tengeri algákat életkörülményeik szerint 5 fő csoportba soroljuk: hullámtérben, árapály zóna felett, árapály zónában, árapály zóna alatt illetve mélytengeri vizekben élő algák.

farmixalgaeltter

algaEz (is) egy szignifikáns különbözőség felhasználásukat illetően. Az algákat széles körben alkalmazzák, mint táplálék kiegészítőket vagy kozmetikumok alapanyagait stb., sorolhatnánk tovább a széles palettáját különféle ipari felhasználásának. A mezőgazdasági felhasználásra legmegfelelőbb tulajdonsággal rendelkezők az árapály zónában élő barna algák. Miért? Mivel a barna alga napjában kétszer korrigálja az árapály okozta szélsőséges viszonyokat, így sokkal ellenállóbb és erősebb faj. Igen, erre a szuper képességre lenne növényi kultúránknak is szüksége. Bretagne partjainál aratják az egyik ilyen fajta barna algát: a laminaria digitatát, amely egy speciális ellenanyagot termel az árapály jelenség leküzdésére. Ma már léteznek olyan készítmények, amelyekben a gyártási folyamat során megőrzik az ellenanyagot és a növényi kultúra számára felvehető formában állítanak elő.

Tehát érdemes olyan terméket választani, ami ellenőrzött helyről barna algából készült. A magyar piacon elérhető a francia Agrocean 6.5.5 alga készítmény, ami a piacon az elsők között szerepel algataralmát tekintve, ami nem kevesebb, mint 25%! Gazdag mikor- mezo- és makroelem forrás: N 16%, P2O5 5%, K2O 5%, Mg 0,04%, B 0,04%, Cu 0,0,1%, Fe 0,04%, Mn 0,0,4%, Zn 0,01%

Hogyan állítják elő, hogy az alga megtartsa speciális képességeit?

farmixagroceanabra2A begyűjtött alga teljes mennyiségét szárítják, majd egy részét őrlik, másik részét re-hidratálják, extrahálják és koncentrálják. Legvégül az őrlemény és a koncentrátum összedolgozása adja a magas beltartalmi értékeket őrző algakészítményt.

A gyártás folyamán 40 mikronnál kisebb méretekre őrlik az algát, mely így a vizes oldatban por alakú szuszpenziót képez, a koncentrált tápanyagokat ezáltal a növény még könnyebben fel tudja venni. Egyedülálló a fitohormon, laminaria és vitamintartalma, kiegészítve a növények számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Algin és jódtartalma miatt igen gazdag oligoszaharidokban, melynek a stresszrezisztenciában van kiemelkedő jelentősége, valamint erős nedvesítő hatású összetevőket tartalmaz, melyek fokozzák a levélen keresztül való felszívódás mértékét.   

Felszívódási kísérletet:

 farmixlevél 1     farmixlevél 2 

1. kép: Gombaölő szer önmagában kijuttatva   2. kép: Gombaölő szer Agrocean-nel kijuttatva

 farmixlevél 3     farmixlevél 4

3. kép: Gombaölő szer önmagában kijuttatva 15 perccel később 4. kép: Gombaölő szer Agrocean-nel kijuttatva 15 perccel később

15 perccel később készült képeken jól látható, hogy az Agrocean-nel kijutatott gombaölő szer kiválóan megtapadt a növény felületén.

Továbbá egyértelmű virágzást stimuláló hatással rendelkezik, mindemellett elősegíti a virágzási periódus egyenletességét, biztosítja a jó terméskötést!

Ugyanakkor virágzásban is alkalmazható!

Mikor használjunk Agrocean-t?

- időjárás okozta stresszhatás csökkentésére (szárazság, fagy)
- kórokozókkal szembeni ellenállóság fokozására
- terméshozam növelésére
- növény növekedésének elősegítésére
- termés minőségének javítására
- tápanyaghiány utánpótlásra

Kiszerelési egységek: 200 ml, 1 l, 5 l, 20 l, 1000 l

Gyártó: AGRIMER Company, Franciaország

Kapcsolatfelvétel és információ

 

Címkék: Agrocean, növénykondicionáló , alga
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kombájnfejlesztések a világban 2. rész

Milyen technikai újítások jellemzik összességében a jövő betakarítógépeit?