TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Polybór Plusz, repcetermesztés felsőfokon

Polybór Plusz, repcetermesztés felsőfokon

Hírek - 2016.02.29

A Repce tápanyag-utánpótlásában a makroelemek mellett, fontos szerepet tölt be a mikroelemek pótlása is. Minőségileg kifogástalan végterméket előállítani biztonságosan csak a termelési tényezők tudatos alkalmazásával lehet. A magyar tulajdonú Fitohorm Kft. mindig is nagy hangsúlyt fektetett, a hazai körülmények között termesztett növények lombon keresztüli mikroelem pótlására.

A változó, szélsőséges időjárási viszonyok, különböző stresszes állapotokat eredményeznek a növények életében. A folyamatos szántóföldi és labor kísérletek eredményeképpen a FitoHorm termékpalettáján, mindig megtalálhatóak a különböző kultúrnövények mikroelem igényeit kielégítő levéltrágyák. A tudatos fejlesztéseknek köszönhetően a lombtrágyacsalád egyik új tagja:

a POLYBÓR PLUSZ (B 125g/l, Mn 1,3g/l, Mo 0,26g/l, Cu 1,3g/l)
Őszi Káposztarepcében: 2-3 l/ha

Bór (B)
Az őszi káposztarepce egyik fontos esszenciális mikroeleme, melynek szerepe sokrétű. Elősegíti a tápelemek felvételét (a nitrogén és foszfor anyagcserében), szerepe van a szénhidrátok és egyéb asszimiláták (pl. a keményítő) szállításában és felhalmozásában, a gyökér- és a szállítószövetek kialakításában, valamint a virág- és termésképzésben egyaránt. Hiányában rossz kötődés, deformált levelek és a virágszervek elszáradása mutatkozik.
Mangán (Mn)
A növények anyagcsere-folyamatainak enzim aktivátora. Alapvető szerepet játszik a fehérjeszintézisben, a citromsav-ciklusban és a fotoszintézisben, színeződésben. Hiánya először a fiatal leveleken jelentkezik, érközi klorózis formájában. A hiányt a fiatal levelek egyenetlen (tigris foltossága) sárgulása, majd foltos pusztulása jelzi.
Molibdén (Mo)
Szintén létfontosságú átmeneti elem. Hiánya a nitrogén anyagcserefolyamatokban jelentkezik, gátoltja a nitrogénfixálást, ami a becők elvesztését eredményezheti. Fontos szerepe van a növény kutikuláján való transzfer folyamatok lebonyolításában.
Réz (Cu)
A növény anyagcsere folyamataiban létfontosságú mikroelem. A növények életképességét javítja, valamint az olajtartalomra is kihatással van. A réz felvételében kiemelt szerepet játszanak a természetes és természetazonos FitoHorm kelátok.

Forrai Dusán Fithorm Kft.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Már most érdemes védekezni a mezei pocok ellen

Több vármegyében erősen elszaporodtak tél végére a mezei pockok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ...