TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,05
USD: 368,85
CHF: 404,04
GBP: 460,32
Hirdetés
Amazone UX Super vontatott szántóföldi permetezőgép

Amazone UX Super vontatott szántóföldi permetezőgép

Permetezéstechnika - 2021.08.25

A legnagyobb ütőerő és precizitás egy tengelyen Az új méret: Amazone UX Super vontatott szántóföldi permetezőgép 9000 literig terjedő tényleges tartálytérfogattal és 42 m munkaszélességgel.

Az Amazone a 8000 l tényleges tartálytérfogatú UX 7601 Super és a 9000 l tényleges tartálytérfogatú UX 8601 Super csúcsteljesítményű típussal bővíti az UX vontatott szántóföldi permetezőgép családot. Az Amazone gépek kompakt kialakítását következetesen továbbvivő új modellek a 9000 literig terjedő tartálytérfogatot és 42 méter szórókeret-munkaszélességet az egytengelyes szántóföldi permetezőgép fordulékonyságával és nagy stabilitásával egyesítik. A teljesen új vázszerkezetnek köszönhetően az új modellek kitöltik az eddigi legnagyobb egytengelyes, 6200 literes Amazone szántóföldi permetezőgép és a 11 200 literes tandem permetezőgép közötti rést. Az időtálló növényvédelmet szolgáló innovatív Amazone technológiákkal felvértezett gépek a legmagasabb precizitást, ütőerőt és gazdaságosságot képviselik.

Maximális tartálytérfogat a legkompaktabb és legfordulékonyabb formában

Az UX 7601 Super és UX 8601 újonnan kifejlesztett váza folyamatos egységet alkot a tengely és közvetlenül az alapfelszereltség részét képező alsó bekötés között. Az előrefelé lejtős formájú váznak köszönhetően a szántóföldi permetezőgép súlyeloszlása ideális. Ezáltal optimálisan kihasználható a megengedett függőleges terhelés és tengelyterhelés. A súlypont az új vázkoncepciónál különösen alacsonyan található. Ez nagy stabilitást garantál lejtőn és kanyarodáskor. A váz egyidejűleg nagy szabadmagassággal rendelkezik. Az opcionális alvázburkolat védi a magas és érzékeny növényállományokat. További előny: Az egy darabból álló, külön vonórúd nélküli váznak köszönhetően az új UX Super gépek jellemzője a viszonylag csekély saját tömeg és a nagy hasznos terhelés.

A keskeny, a váz bal és jobb oldalán elhelyezett öblítővíztartályokkal kialakított permetlétartály hozzájárul a biztonságos menettulajdonságokhoz, különösen részben töltött permetlé-tartály esetében. A polietilénből készült tartály további előnye a lekerekített forma és a különösen sima belső és külső fal, amelyek összességében egyszerűvé teszik a tisztítást. Az átgondolt geometriának köszönhetően teljesen elhagyhatók a zavaró, rosszul tisztítható hullámtörőlemezek.

4-szeresen csillapított Super L3 szórókeret most 42 méter munkaszélességig

Magasabb igények esetén mindkét új UX géphez rendelkezésre áll 39, 40 vagy 42 m munkaszélességű Super L3 szórókeret. Fontos: A 12, 24 és 33 méternél található nyitási pontoknak és az opcionális, külső kerettagokon lévő munkaszélesség-csökkentő csuklóknak köszönhetően a Super L3 szórókeret maximális rugalmasságot kínál a csökkentett munkaszélességben történő használathoz. További nagy előny az egyoldali behajthatóság a belső kerettagig, akadályok mellett történő elhaladás esetére.
A profilos kialakítású, egyszerre nagyon stabil és könnyű kerettagok és a hidraulikusan előfeszített csuklók a teljesen alumíniumból készült külső kerettagokon különösen nyugodt szórókeret-viselkedést biztosít. Ezenkívül az új, 39–42 m munkaszélességű Super L3 szórókeret-változatok alapfelszereltségének részét képezi az aktív ContourControl szórókeret-vezetés és a SwingStop aktív horizontális csillapítás.
Külön kiemelendő, hogy az átgondolt nyitásnak köszönhetően a szórókeret szállítási helyzetben a fentiek ellenére kis helyet foglal, és nem lóg túl a permetezőgép elején. A behajtott Super L szórókeret biztonságosan ül és rugózik egy támaszon. Emiatt az Amazone esetében nem kell számolni a szállítások során gyakran előforduló károkkal.
A két új UX, a 7601-es és 8601-es típus a Super L2 és Super L3 szórókeret kisebb munkaszélességű változatával is kapható.

Nagy teljesítményű szivattyúk kompromisszumok nélkül

A nagy tartálytérfogat mellett kiemelkedő keverőteljesítményt két nagy teljesítményű dugattyús membránszivattyú biztosítja 250 l/perc (permetezőszivattyú) és 350 l/perc térfogatárammal (keverőszivattyú). A dugattyús membránszivattyú nagyon megbízható műszaki megoldásai a permetezőnyomástól független, egyenletesen magas szállítási teljesítményt tesznek lehetővé. A keverőteljesítmény és kiszórási mennyiség még nagy rendszernyomásnál is mindig változatlanul magas. Továbbá a dugattyús membránszivattyúk önfelszívók, ezáltal a teljes permetlékör nagyon egyszerűen, rövid csőhosszokkal lett kialakítva. Ez nagyban hozzájárul a gyors és alapos tisztításhoz. Az újonnan kifejlesztett szivattyúgeneráció ezenkívül nagyobb dugattyúátmérővel rendelkezik, ezáltal kisebb a membránok mechanikus terhelése. Ez hosszú élettartamot garantál minimális karbantartási ráfordítással.

A permetező- és a keverőszivattyú meghajtása kívánság szerint történhet kardántengellyel vagy hidraulikusan. Nagyon hasznos részlet: Az ISOBUS-kezelésbe teljesen integrált hidraulikus szivattyúhajtás üzemi állapottól függően teljesen automatikusan szabályozza a szükséges szivattyú-fordulatszámot.

A lehető legkényelmesebb kezelés a SmartCenterben

A hatalmas területteljesítmény mellett a két új UX Super modellnél a vezető tehermentesítése áll a középpontban. A jármű bal oldalán levő burkolat alatt, biztosan védett helyen található a SmartCenter beállítóközpont a teljes kezelőarmatúrával együtt. Ezenkívül itt helyezték el a 60 l térfogatú vegyszer-bekeverő tartályt is. A SmartCenter minden igényhez ideális megoldást kínál: A teljesen kézzel kezelhető Standard csomag mellett elérhető az átgondoltan egyszerű Comfort csomag a 3.0-s Twin Terminal kezelőegységgel. Ez magában foglalja a szívó és nyomó feltöltés automatikus leállítását, az autodinamikus, töltöttségi szinttől függő keverőmű-szabályzást és a távvezérelt tisztítóprogramokat. A Comfort plus csomag maximális kényelmet nyújt az érintőképernyős kezelőegységgel, a gép teljesen automatikus feltöltési és tisztítási folyamatokkal történő kezeléséhez.

Maximális teljesítmény a High Flow+ révén

Az UX 7601 Super és UX 8601 Super opcionálisan HighFlow+ rendszerrel szerelhető fel, amely nagyon nagy munkaszélességeknél és egyidejűleg nagy munkasebességeknél is hatékony permetezést garantál, kellő mennyiség kijuttatásával. Az intelligens szabályozástechnika lehetővé teszi, hogy mindkét szivattyú használható legyen a permetezéshez, és ugyanakkor a keverőszerkezet is magas teljesítményen dolgozzon, hogy homogén permetlé álljon rendelkezésre. A tisztítási folyamatok a HighFlow+ rendszer valamennyi elemére kiterjednek.

amazonep1

Az Amazone gépek kompakt kialakítását következetesen továbbvivő új UX 7601 Super és UX 8601 Super a 9000 literig terjedő tartálytérfogatot és 42 méter szórókeret-munkaszélességet az egytengelyes szántóföldi permetezőgép fordulékonyságával és nagy stabilitásával egyesíti.

amazonep2

amazonep3 

Az időtálló növényvédelmet szolgáló innovatív Amazone technológiákkal felvértezett új Amazone UX 7601 Super és UX 8601 vontatott szántóföldi permetezőgép a legmagasabb precizitást, ütőerőt és gazdaságosságot képviseli.

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio




Forrás: Amazone

Címkék: permetezőgép, Amazone, UX Super, vontatott szántóföldi permetezőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megfelelni a zöldséghajtatás növényvédelmében jelentkező ...

Olyan szakmai és társadalmi elvárások jelentkeznek a zöldségtermesztésben használatos növényvédő szerekkel ...