TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Legkisebbtől a legnagyobbig – Már 300 Kubota traktort adtak el Magyarországon

Legkisebbtől a legnagyobbig – Már 300 Kubota traktort adtak el Magyarországon

Traktorok - 2017.11.11

Idén szeptemberben került megrendezésre a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, azaz az OMÉK Budapesten, amely a Két-KATA Kft. életében fontos esemény volt: ünnepélyes keretek között került átadásra a cég 300. eladott Kubota erőgépe.

A magyaralmási Kasztner Miklós választása egy M110GX-II típusú traktorra esett, amelyet nagy megelégedésére már használatba is vett. Az új tulajdonos a jelképes átadáson elmondta, hogy a gép munkaterülete a család 200 hektáros gazdasága, ahol többek között tavasszal részt vesz majd a vetésben, de hasmagasságát kihasználva biztos, hogy a permetezés is a feladatai között lesz. Az érdeklődők újdonságként megtekinthették a 300. gép utódjának számító M95GX III-as, közel 
5 tonnás traktort is.

Közel a 300 lóerő

A Kubota nagy hangsúlyt fektet termékpalettájának bővítésére: erőgépei pillanatnyilag 12 és 170 LE között érhetőek el, de a cél a 300 LE, méghozzá belátható időn belül. A Magyarországon is egyre népszerűbb munkagépek körét Európában hamarosan betakarítógépekkel is bővíti a japán gyár. A márka nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésekre, aminek ékes példája a hazánkban idén januárban az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n bemutatott Távtrak, amely lehetővé teszi a traktor fülkén kívüli, távirányítóval történő irányítását.

Nagy népszerűségnek örvendenek a Kubota keskeny nyomtávú erőgépei, amelyek közül az M5091 Narrow az OMÉK-on volt először látható (Németországban az Agritechnica szakkiállítás ad majd otthont a gép premierjének). Elődjéhez képest ebben az esetben már beiktatták az elektronikus motorvezérlést, amelynek sikeres működésére a japán precízség jelenti a garanciát. Hazai kiállításon szintén most volt először látható az L1361 kompakt traktor, amely jó szolgálatot tehet gyümölcsösökben, kertészetekben és kisebb méretű állattartó telepeken, de kommunális területen is kitűnően megállja a helyét. Ez a modell jelenleg fülke nélküli változatban érhető el. Itt ismerkedhettek meg a látogatók az RM2000V típusú ekével, amely hosszú, fekvő, nagyon csavart, új fejlesztésű kormánylemezzel rendelkezik.

Japán precizitás

A Kubota sikerének és népszerűségének titka a korszerű technológia mellett a japán precízség és maximalizmus, amely végigkíséri egy-egy gép gyártási folyamatának minden egyes lépését. A brand termékeit nagyrészt Japánban állítják elő, de vannak gyáraik Franciaországban és az Egyesült Államokban is, ám a pontos, tökéletességre törekvő szemlélet mindenhol ugyanaz, a vásárlók minden esetben jó minőségű gépet kapnak a világ bármely pontján. Bármely gépről is legyen szó, üzembiztosságának köszönhetően fenntartási költségei a legalacsonyabbak a piacon.

A márka népszerűsége hazánkban is folyamatosan nő: a Két-KATA Kft. 2014 januárja óta kizárólagos hazai forgalmazója a Kubotának, ezen időszak alatt 300 darab traktort értékesítettek. A siker titkát Szabó István ügyvezető a megbízhatóságban látja: minden gazda számára kulcsfontosságú, hogy a gépek, amelyekkel dolgoznak, hibamentesen működjenek, kezelésük átlátható és egyszerű legyen. Az új tulajdonosoknak biztonságérzetet ad az a tény, hogy a gyártó típustól függően 2 év vagy 2000 üzemóra, illetve 
3 év vagy 3000 üzemóra gyári garanciát ad erőgépeire.

„Fontosnak tartjuk, hogy ne engedjük el a vásárlók kezét az értékesítés után sem. Egész országot lefedő szervizhálózatunk lehetővé teszi, hogy a gazdák rendelkezésére álljunk rövid időn belül, legyen szó akár szervizelésről, akár alkatrészbeszerzésről. Az időben elvégzett kampánymunkák feltétele a jó és stabil háttér. Cégünk sikerének titka abban rejlik, hogy hosszú távon gondolkodunk” – mondta Szabó István.

A forgalmazó fontosnak tartja, hogy az érdeklődők testközelből megismerkedhessenek az erő- és munkagépekkel, amire remek lehetőséget kínálnak a kiállítások és a cég által szervezett demóbemutatók, de természetesen mindenkit szeretettel várnak dányi és székesfehérvári telephelyükön is.

Képünkön Kasztner Miklós átveszi a 300. Kubota erőgépet.

Két-KATA Kft.
06-28/465-053
info@ketkata.hu
www.ketkata.hu

Fotó: Kovács Anett

 

Címkék: traktor, Kubota, erőgép, Két-Kata Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Aminosavas készítménnyel bővült a UPL termékpalettája

A UPL különös figyelmet fordít a biostimulátorok fejlesztésére. Ilyen készítményeket azért érdemes az általános ...