TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Megérkezett a Kubota legújabb modellje: az M6001 Utility

Megérkezett a Kubota legújabb modellje: az M6001 Utility

Traktorok - 2022.04.17

A Kubota M6001 Utility egy többfunkciós traktorszéria, mely kialakításában elsődleges szempont volt, hogy egyenlő arányban biztosítsa a hatékonyságot és könnyű kezelhetőséget.

Az M6001 Utility, mely kormányozhatóságával és kényelmes kialakításával tűnik ki a versenytársai közül, a Kubota MGX szériájának utóda. Az új M6001 Utility széria nagy tejtermelő és állattartó gazdaságok, szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozók és önkormányzatok számára készült. Az új termékcsalád bemutatásával a Kubota célja, hogy a jelenlegi nagy teherbírású M6002-es sorozatot további könnyebb modellekkel egészítse ki. Az M6001 Utility egy igazán sokoldalú traktor, amely ideális bármilyen típusú gazdálkodó számára, és használható akár főtraktorként vagy kiszolgáló traktorként könnyebb feladatok elvégzésére.

kubota1. kép

Ha az M6001 Utility szériából választ traktort, akkor nemcsak a kiváló vonóerőt és motorteljesítményt választja, hanem a környezetbarát motortechnológiát is. Mind a rövid, mind a hosszú tengelytávú változatok kimagasló teljesítményt nyújtanak. A Kubota ismét bizonyítja innovatív piacvezető pozícióját a dízel motorok terén az M6001 Utility szériával. Az M6-101 U és az M6-111 U is modern, 4 hengeresen V3800-as motorral van felszerelve. Az M6-121 U, M6-131 U, és M6-141 U 4 hengeres V6108-as motorral rendelkezik.

A rendkívüli 8 sebességes powershift sebességváltó intelligens és kezelőbarát. A jól bevált Intelli-Shift sebességváltóval a váltókaron egy gombnyomással könnyedén válthat a fokozatok között. A felfelé vagy lefelé váltás is ugyanilyen egyszerű. A három mechanikusan szinkronizált csoportba rendezett nyolc áttételi arány mellett 24 előre- és 24 hátramenetet használhat. Ez megfelelő szám a tökéletes sebesség beállításához, valamint biztosítja nagyfokú rugalmasságot és kényelmet a rakodási munkákhoz. Ha a helyzet úgy kívánja, a jobb kartámaszról le sem kell vennie a kezét, hiszen lehetőség van két további beépített gombbal a powershift fokozatokat is váltani.

kubota2. kép

Az M6001 Utility hidraulikája a legnagyobb termelékenységet képviseli.  Az új M6001 Utility sorozatú traktorok fogaskerekes hidraulikus szivattyúkkal vannak felszerelve a munkaeszközök zökkenőmentes működése és az extragyors homlokrakodó munka érdekében. A hátsó hidraulikát külső munkahengerek működtetik, amik nagyobb emelőerőt biztosítanak, és megkönnyítik a hozzáférést a traktor hátsó részéhez. Az alsó függesztőkarok elektronikus vezérlésűek, ennek köszönhetően a sárvédőn kihelyezett kapcsolókkal gyorsan vezérelhető az emelés és a süllyesztés.

Ha nagyon nehéz munkaeszközök emeléséről van szó, az M6001 Utility megmutatja valóban mire képes: emelőereje 6100 kg (M6-121 U, M6-131 U és M6-141 U modellek) vagy 5000 kg (M6-101 U és M6-111 U modellek). Modelltől függően a hidraulika szivattyú teljesítménye 71 l/perc vagy 77 l/perc. Ennek köszönhetően bármilyen munkaeszköz maximális hatékonysággal kezelhető.

Ha pedig egy traktor és egy homlokrakodó ugyanattól a gyártótól származik, akkor joggal számíthat tökéletesen illeszkedő termékcsomagra. Az M6001 Utility azonban túlszárnyalja elvárásait. A tökéletesen összehangolt technológia új szintre emeli a homlokrakodójának teljesítményét intelligens megoldásokkal.

A könnyű használhatóságuk és gyorsaságuk teszi egyedivé a Kubota traktorok homlokrakodóit. Együtt tökéletes feltételeket biztosítanak a rendkívül hatékony munkához: a traktor kiváló rálátást biztosít – még felemelt homlokrakodónál is a napfénytetőn keresztül. A homlokrakodó pedig a gyorsan fel-, és lekapcsolható, valamint könnyen kezelhető.

kubota3. kép

Hála az M6001 Utility kiváló vonóerejének és egyedülálló kormányozhatóságának, bármilyen feladattal képes megbirkózni, legyen az a szántóföldeken, gyümölcsösökben, vagy az úton. Az éles kanyarokban és szűk udvarokon pedig korrigálás és tolatás nélkül is meg tud fordulni. Az M6001 Utility kiemelkedő újítása az „automata kétkerék hajtás” kanyarodási funkció. Ez a funkció az első tengelyen lévő érzékelők segítségével automatikusan kikapcsolja a négykerék-hajtást kanyarodáskor, ezáltal biztosítja az optimális fordulási sugarat, valamint a gumiabroncsok maximális védelmét. A nagy tengelytávú változatoknál az első tengely 110 mm-rel hosszabb. Ez a traktor fordulási tulajdonságait is javítja.

A traktor a lehető legjobb kihasználás érdekében akár utólagosan is felszerelhető ISOBUS felszereléssel. A traktor hátulján található csatlakozás lehetővé teszi az ISOBUS egységek megjelenítését a fülkében az IsoMatch Tellus Pro 12" vagy Tellus Go 7" monitorokon. A 7”-os K-Monitor beépített GEOCONTROL-lal rendelkezik. A GNSS vevővel kombinálva lehetővé teszi a szekció-szabályozást és a műtrágya, növényvédő szerek és vetőmagok részterület-specifikus alkalmazását. Ez időt, erőforrást és költségeket takarít meg. Ugyanakkor kevesebb negatív hatás is éri a környezetet. A táblavégi fordulókezelő rendszer is része a GEOCONTROL funkciónak, ami automatizálja a teljes fordulási műveletet, így még több idő megspórolható. Minden adat másolható a terminálokról, így garantált a tökéletes nyomon követhetőség.

Címkék: traktor, Kubota, Két-Kata Kft. , M6001 Utility
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajlakó kártevők, talajfertőtlenítés – Drótférgek, ...

A talajlakó kártevők kapás kultúráink nagy károkozásra képes károsítói, amelyek ellen a védekezés nem maradhat el. ...