TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Junkkari: egyszerű, célszerű, gyors

Junkkari: egyszerű, célszerű, gyors

Vető- és talajművelő gépek - 2019.04.16

A gyakorlat elvárásai alapján tervezett direktvető gépek A finneknél nagy hagyománya van a di­­­­­rektvető gépek használatának, mivel az ottani időjárási viszonyok igen rövid vetésre alkalmas időszakot engednek 
a gazdák tavaszi munkáinak elvégzésére, és ezen vetőgépekkel csökkenthető 
a területre kivonulások száma.

A terület előkészítettségének megfelelően többféle kialakítású direktvető gépet gyárt a nagy múltú család kezében lévő Junkkari gyár. Hogyan gondoljunk a Junkkari gabonavetőgépekre? Miért is érdekesek ezek a vetőgépek a magyar gazdaságok számára?

Hatékony

4200 literes a vetőmag/műtrágya tartály térfogata a 3 m munkaszélességű vetőgépen is, ami kevesebb feltöltési időt és több valódi munkát tesz lehetővé. 
A kombinált vetőmag- és műtrágyacsoroszlya – tehát egy sorba kerül mindkettő – legalább 20%-kal kisebb vonóerő-igényű, mint azok a vetőgépek, amelyek külön vetőmag- és külön műtrágyacsoroszlyával randelkeznek.

Junkkari W700

Junkkari W700 direktvető gép

Precíz

Nagyon pontos az adagolás, 1,5 kg/ha-tól egészen nagy mennyiségek is kijuttathatóak, ráadásul nincs a vonósebességben megkötés, akár 20 km/h is lehet 
a vetési sebesség, amennyiben megfelelőek a talajviszonyok. Különösen precíz, 
a traktorfülkéből hidraulikusan állítható 
a vetésmélység, a csoroszlya szépen követi a talaj kontúrját, ami egyenletes kelést, jobb terméshozamot eredményez. Egytárcsás és kéttárcsás csoroszlyakialakítás is választható, utóbbi minden esetben magnyomó kerékkel is szerelt, a jobb vetésmélységtartás és talaj-mag kapcsolat kialakítása érdekében. A D sorozat 200 kg feletti soronkénti talajnyomású csoroszlyái a szemenkénti vetőgépekhez hasonlóan a csoroszlyák mellett mélységállító kerekekkel is rendelkeznek.

Megbízható

Nagyon tartós, kopásálló, 5 mm vastag, Carbide acéléllel rendelkező, 403 mm átmérőjű tárcsával szereltek a csoroszlyák, a csapágyazás pedig erős, SKF gyártmányú. A mechanikus hajtás és adagolás egyszerű, erős és könnyen karbantartható. Az elektromos funkciók csak segítenek, finomhangolnak, nem kritikus a szerepük a vetésnél.

Junkkari M400

Junkkari M400 direktvető gép

Könnyen kezelhető

Kezelőbarát G-Wizard vagy ISOBUS szabályzóegység segítségével a fülkéből változtatható a kijuttatandó mennyiség. 
A kalibrálás és beállítás a mechanikus vetőgépeknél megszokott módon egyszerűen, gyorsan elvégezhető. A feltöltéshez a biztonságos és ergonomikus kezelőplatform az alapfelszereltség része.
A Junkkari direktvető gépei nemcsak a szokásos 3 és 4 m munkaszélességben készülnek, de van egy W700-as nevű, 7 m munkaszélességű, hidraulikusan 3 m-re felcsukható változatuk. Ez a gép egyesíti a pneumatikus vetőgépek kis szállítási szélességét és a mechanikus vetőgépek robusztusságát. Ezt a nagy munkaszélességet szállítócsigás rendszer látja el vetőmaggal és műtrágyával, a szárnyak pedig hidroakkumulátoros rendszerrel ±10 cm-es tartományban talajkövetőek.

A Junkkari vetőgépek többféle vonószerkezettel, elülső simítósorokkal vagy tárcsasorokkal is rendelhetőek a SZEGÁNA Kft. területi képviselőitől.

 

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.




Címkék: vetőgép, Szegána Kft., Junkkari, direktvető gép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Okosabb szántóföldi kultivátort szeretne?

Művelje olyan mélyen a talajt, amennyire szükséges, és olyan sekélyen, amennyire lehetséges