TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Garantáltan gluténmentes

Garantáltan gluténmentes

Növénytermesztés - 2017.12.03

Tiszta forrásból vásárolja a kukoricát termékeihez a Civita Food „Évente mintegy negyvenezer tonna kukoricát hasznosítunk és több mint négyezer hektár termését vásároljuk és dolgozzuk fel. Az ebből előállított termékek nemcsak hogy garantáltan gluténmentesek, de egészségesek is, ami a piacon jelen lévő társaikról nem minden esetben mondható el.”

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Vaszkó Gáborral, a CIVITA FOOD Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

 – Ahhoz, hogy napjainkban a CIVITA FOOD megkerülhetetlen tényező legyen a gluténmentes termékek piacán, sok mindennek kellett történnie.

 – A kilencvenes évek elejére datálható mindennek a kezdete. A debreceni Biogal Gyógyszergyár egyes gyógyszerek előállítása során kukoricakeményítőt is felhasznált, az ehhez szükséges alapanyagot pedig a Dunántúlról szerezte be. Édesapám, Vaszkó László, a cég akkori ügyvezetője úgy döntött, hogy mivel Debrecen közelében, az érmelléki kistérségben található Magyarország legjobb kukoricatermő övezete, érdemes élni ezzel a lehetőséggel, így kukorica feldolgozásába kezdett. Rövidesen azonban a Kínából beáramló olcsó gyógyszeralapanyag megváltoztatta a Biogal piaci pozícióit. Ezért édesapám módosította korábbi elképzelését, és tovább fejlesztette a vállalkozást. Nem a gyógyszeripar számára, hanem az élelmiszergyártóknak, sörfőzdéknek kezdtünk el szállítani. 
Az élelmiszergyártásban a snack előállításában van nagy igény erre az alapanyagra, a sörfőzdék pedig azért kedvelik, mert szebb lesz a tőle az ital színe, illetve a hab állagát is javítja. 2008-ra tehető, amikor tudatosan elkezdtünk a lakossági piac felé fordulni, ekkor ismét fejlesztésekbe kezdett a cég. Építettünk egy olajüzemet, amely a csírából hidegen sajtolva állítja elő a kukoricaolajat, illetve annak a tésztaüzemnek az alapjait is ekkor tettük le, amely ma már számtalan gluténmentes terméket állít elő. 2013-ban került bejegyzésre a CIVITA FOOD Kft., amely jelenleg az egész portfólió kereskedelmét összefogja.




Szerző: AgrárUnió

Címkék: búza, kukorica, árpa, rozs, lisztérzékenység, Civita Food, glutén
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények – ...

Ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal ...