TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés

Új Clearfield® repcehibridek az EURALIS portfóliójában

Hírek - 2015.09.25

A 2015/2016-os évtől az EURALIS Kft. kínálatában is megjelennek a Clearfield® repcék.


A magyarországi repce-vetésterület beállni látszik a 210–220 ezer ha közötti nagyságra, mely 5 év múlva elérheti a 250 ezer hektárt is, amennyiben a felvásárlási árak kellőképpen vonzó szinten tartják a termelést. Ezen belül a Clearfield® repce területe 20–25 ezer ha-t tesz ki jelenleg, és szintén növekvő tendenciát mutat. A kereskedők és a termelőink keresik ezt a szegmenst, ezért most láttuk elérkezettnek az időt a piacra történő belépésre.
A repce köztudottan technológiai növény, a Clearfield® növényvédelmi rendszer alkalmazása egy újabb elem ebben a sorban. Jóslásokra nem vállalkozhatok, de gyakran előfordul olyan helyzet, hogy még a kora ősz is csapadékhiányos, elégtelen mértékű a kelés, a repce nem képes elnyomni a gyomokat, a hagyományos, talajon keresztül ható szerek pedig nem hoznak eredményt. A CL rendszerben alkalmazott herbicid talajon és levélen keresztül is felszívódik, akár hosszabb időn keresztül is. Az immár jól bejáratott technológia tehát adott, ehhez ajánljuk a mi hibridjeinket.
Az ES AQUAREL CL korai hibrid, mely hamar virágzik. Clearfield-kísérletünkben magas termésszintet produkált (Lengyelország, 2014). 2013-ban +1,1% olajtartalmat ért el a fő versenytárshoz képest. Pergési hajlama igen kicsi, sclerotinia- és fómatoleranciája igen jó. Másik új hibridünk az ES ANGEL CL, mely érésidejét tekintve középérésű. Közepes termetű, igen nagy elágazódóképességgel.
Extenzív körülmények között is jól megállja a helyét. Megdőlésre kevéssé hajlamos. Egészséges növények, jó betegségtolerancia jellemzi. Természetesen portfóliónkban hagyományos hibridek is vannak: Korai érésidejűek: ES DARKO, ES NATALIE, ES NEPTUNE.
Az ES NATALIE még mindig az élen van: termésszintje, betegségtoleranciája alapján. Középérésűek: ES ODICE, ES MERCURE, ES ARTIST. Az ES ODICE termőképességével emelkedik ki a csoportból. Az ES NEPTUNE és az ES ARTIST hibridek kiváló ár-érték arányukkal versenyképes alternatívái a fajtarepcéknek. Utóbbi gyengébb termőhelyi körülmények között is igen jól megállja a helyét.
Több csomagajánlattal is készülünk a fenti szortimentből!
A Kwizda Agro Hungary Kft.-vel tovább folytatjuk a sikeres stratégiai együttműködésünket. Így több figyelemre méltó javaslatot tudunk kínálni termelőinknek, és ezzel még eredményesebbé válhat a repce termesztése a gyakorlatban.
Válasszon Ön is EURALIS repcéket 
2015-ben! Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

TOOGO, egy újabb agrárrobot zöldségekhez és cukorrépához

A francia SIZA Robotics cég piacra dobta zöldség- és cukorrépa termesztéshez alkalmas, autonóm szántóföldi ...