TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Nova Pekacid az őszi búzában

Nova Pekacid az őszi búzában

Növénytermesztés - 2018.05.30

Miért pont Nova Pekacidot használjon? Miért jó ez Önnek és miért jó a növénynek?Csupa hasonló kérdés merül fel a gazdálkodókban, amikor egy új terméket próbálnak a meglévő technológiába illeszteni, vagy amikor technológiai elemet váltanak.


Mit tud a Nova Pekacid?

nova pekacidA Pekacid az ICL szabadalmaztatott terméke, lényegében „szilárd halmazállapotú sav”, amellyel kiváltható a hagyományos foszforsav. Savas kémhatású (pH = 2,2), nitrogén-, nátrium- és klórmentes, kristályos szerkezetű, vízben tökéletesen oldódó foszfort (P) és káliumot (K) tartalmazó, NPK 0-60-20 (60% P₂O₅ és 20% K₂O) összetételű öntözőműtrágya.

Használata meszes talajon és/vagy magas hidrogén-karbonát-tartalmú víz használata esetén javasolható. Erősen savazó hatású, 240 gramm Pekacid 61 g/liter HCO₃-at redukál.

Kristályos állaga könnyebb, biztonságosabb és hatékonyabb tápoldatozást tesz lehetővé.

A Nova Pekacid különlegessége a hatékonyságán kívül a meglepően alacsony hektárköltsége, ami igen kedvező ár-érték arányt jelent.

Előnyök:
• 
A víz pH-értékét csökkenti (savazó hatás) és H₂CO₃-tartalmát bontja (vízlágyítás)
• 
Igen komoly foszfor- és káliumforrás
• 
Kalciummal egy tartályban is nyugodtan keverhető
• 
A hektárköltsége meghökkentően alacsony

Terméknév

 

Összetétel (NPK)

 

Hektáronkénti dózisa(kg/ha)

 

Nova Pekacid

0-60-20

0,3–1


Miért van jelentősége az őszi búzában a Nova Pekacid használatának foszfortartalmú lombtrágyaként?

Az őszi búza esetében a termésszint emelésében a legnagyobb szerepe a nitrogén mellett a foszfornak van. A foszfornak ősszel, a tél beálltáig (gyökeresedés, téli energiaháztartás optimalizálása) és tavasszal, szárba indulás idejéig van jelentősé-ge. Komoly terméstöbbletet lehet realizálni a megfelelő időben, illetve fejlődési fázisban kiadott foszforral. Talajaink komoly foszfortartalommal rendelkezhetnek (erről pontos információt a 3 évente készített talajanalízisek szolgáltatnak) – 
a növények számára ennek azonban átlagosan csupán 5%-a elérhető és felvehető. A kedvezőtlen környezeti hatások  – hideg talaj, a talaj kémhatása stb.  –ezen még tovább ronthatnak.

Ilyen esetekben hatásos segítség a lombon keresztül történő foszforadagolás. Foszforfelvételt gátló körülmények közt vagy csak extra foszforforrásként alkalmazhatunk lombtrágyát.

Nova Pekacid


Miért fontos az, hogy a Nova Pekacid jelentős savazó hatással bír?

A lombtrágyákat, így a Nova-Pekacidot sem önállóan, hanem más, többnyire növényvédelmi termékekkel juttatják ki. Azonban a víz magas pH-értéke és hidrogén-karbonát-tartalma a lombtrágyák és növényvédő szerek hatékonyságát többnyire negatívan befolyásolja. A Nova-Pekacid használata a komoly foszforforrás mellett a víz pH-ját és hidrogén-karbonát-szintjét is kedvezően alakítja, így vízjavító és ezáltal hatékonyságnövelő hatása is van, és teszi ezt igen kedvező hektárköltséggel! Sőt, foszforsavtartalma segít a permetezőfúvókák tisztán tartásában is, megakadályozza az eltömődésüket és feloldja az esetleges lerakódásokat. Különlegessége, hogy kalcium-nitráttal közvetlenül is keverhető.

Ezen új termékünket bátran ajánljuk a termelő gazdáknak, hogy a termés mennyisége nőjön, minősége javuljon és a lombkezelések még hatékonyabbak legyenek.

Szaktanácsadás, vásárlási információk:
Rácz Gábor
Everris Magyarország
Tel. +36 30 488 1479
e-mail: gabor.racz@icl-group.com
http://bit.ly/NovaPekacid

 

Címkék: lombtrágya, őszi búza, Nova, Pekacid, foszfor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mikrobák szerepe a talajszerkezet és talajegészség ...

A termőtalajok romlása világviszonylatban, de Magyarországon is jelentős. Az Európai Unióban a legfrissebb ...