TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Szakma – kis játékkal – A Timac AGRO rendezvényén értékes nyeremények is gazdára találtak

Szakma – kis játékkal – A Timac AGRO rendezvényén értékes nyeremények is gazdára találtak

Növényvédelem - 2017.01.01

A Timac AGRO Hungária Kft. idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ez alkalomból az év elején nyereményjátékot hirdettek a vásárlók között, amelynek zárásaként október 26-i rendezvényükön öt Nissan Navara kisteherautót sorsoltak ki. A szakmai program keretében pedig számot adtak partnereiknek kutatási tevékenységük irányairól és eredményeiről 
a növénytermesztés és állattenyésztés területén, valamint precíziós szolgáltatásaikról.

Élen a fejlesztésben

A szakmai tanácskozást Major Zoltán ügyvezető igazgató előadása nyitotta meg, amelyben cégük eddigi útjáról és eredményeiről is tájékoztatást adott. A Timac AGRO a családi vállalkozásként működő Roullier-csoport tagja. A dinamikusan fejlődő cégcsoport a világ 50 országában van jelen, 78 gyáregységében pedig 118 ország számára állít elő termékeket. Világszerte nagy hangsúlyt fektet szaktanácsadási szolgáltatására és a kutató-fejlesztő munkára, ennek eredménye a 200 szabadalom a biostimulátorok és speciális alapanyagok területén. Az októberi rendezvénnyel a Timac AGRO egyrészt méltó keretet akart adni a nyereményjáték zárásának, másrészt hagyományt szeretne teremteni vele.

Az ügyvezető elmondta, hogy a kö-vet-kező kampányukat a hatékonyságnak és a környezettudatosságnak szentelik. A hatékonyság növelése lehet az alapja annak, hogy a magyar gazdák függősége a támogatási rendszertől csökkenjen és versenyképesek lehessenek a világpiacon.

A tápanyagellátásban ennek legkisebb kockázattal járó módja a források optimalizálása, amivel egyúttal környezetvédelmi és morális szempontoknak is eleget tehet a gazdálkodó. Ráadásul a jogszabályi előírások is észszerűségre intik a termelőket: gondolhatunk itt például a nitrátrendeletre, és ahogy Nyugat-Európában, úgy a jövőben hazánkban is korlátozhatják a foszforkijuttatást. 
A Timac AGRO innovatív termékei a hatékony termelés szolgálatában állnak, emellett a Timac AGRO egy szakemberekből álló szaktanácsadói hálózatot épített ki, amelyre alapozva elindította YIELD SERVICE, majd ez évben a precíziós gazdálkodást támogató YIELD SERVICE+ szolgáltatását. A kijuttatott hatóanyagok egy része gyakran elveszik, és hasznosulásuk messze elmarad a kívánttól.

Innovatív termékek

Raj Péter marketingmenedzser kiemelte a nitrogént és a foszfort: a FAO mérései szerint a kijuttatott nitrogén hatóanyag 40%-a vész el a növény számára elillanás vagy kimosódás következtében. A foszfor esetében pedig az optimálistól eltérő kémhatás esetében drasztikusan nőhet a lekötődő és felvehetetlen hatóanyag aránya: 6-os pH-értéknél csaknem fele, míg 4,5-ös pH-nál már a kiadott foszfor 80%-a elvész a növények számára, de hasonló mértékű veszteségek lehetnek lúgos talajban is.

A Timac AGRO talajspecifikus termékei-ben védett, ezáltal sokkal nagyobb ha--tékonysággal hasznosuló hatóanya-gok kerülnek a talajba, valamint biosti-mulátorok segítik a növények hatékonyabb tápelemfelvételét és tápanyag-hasznosítását. A savanyú talajokhoz fejlesztett EUROFERTIL TOP, illetve a lúgos talajra fejlesztett DUOFERTIL TOP termékekben a foszfor szerves molekulában található: a TOP-PHOS formula felvehető formában, veszteségek nélkül őrzi meg e tápelemet a növény számára.

Jövőre a nitrogén tápelem kiemelt figyelmet kap a Timac AGRO-nál, ennek kapcsán a nitrogénhasznosulást javító fejlesztéseiket is bemutatták. A SULFAMMO N-PROCESS termékek szerves védelmet nyújtanak a nitrogén elillanása és kimosódása ellen. Biostimulátor-tartalmuk szabályozza a termék karbamid és ammónium hatóanyagainak átalakulási ütemét, ami tartamhatást és hosszú időre felvehető nitrogént biztosít a növénynek. A Timac AGRO minden nitrogéntrágyájában MESCAL talajkondicionáló adalék közömbösíti a nitrogéntrágya savanyító hatását, védve a talajt a savasodástól.

YIELD SERVICE+

A Timac AGRO 2014-ben azzal a céllal indította útjára YIELD SERVICE programját, hogy a termelőknek szakmai támogatást nyújtson a talajtulajdonságokat, a különféle limitáló tényezőket figyelembe vevő, optimalizált tápanyag-gazdálkodáshoz. A program sikere után, 2016-ban a cég továbbfejlesztette szolgáltatását: A YIELD SERVICE+ programot partnercégeivel, az Agro Aim Hungaria Kft.-vel és az AgriDron Kft.-vel együtt működteti a Timac AGRO. 
A YIELD SERVICE+ a precíziós gazdálkodást támogató szolgáltatás, amely magában foglalja a szükséges felméréseket, térinformatikai adatfeldolgozást, talajvizsgálatokra alapozott szaktanácsadást és a gazdaság gépeinek összehangolását is.

tim

A szerencsés nyertesek




Szerző: AgrárUnió

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kombájnfejlesztések a világban 2. rész

Milyen technikai újítások jellemzik összességében a jövő betakarítógépeit?