TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Összhangban a kukorica 
igényeivel

Összhangban a kukorica 
igényeivel

Növényvédelem - 2018.04.11

Hazánk időjárása – főként a csapadék eloszlását figyelembe véve – egyre kiszámíthatatlanabb, ezért a tavaszi vetésű növényeink kelése és gyomosodása is gyakran heterogén. 
Ezek a tényezők arra ösztönzik a kukoricatermelőket, hogy még nagyobb figyelmet fordítsanak a gyomirtó szer kiválasztására.

Olyan terméket kell keresni, amely biztosítja a kukorica tartós gyommentességét, ezáltal megakadályozza a gyomok víz- és tápanyagpazarlását, ugyanakkor kedvező árának köszönhetően a költségtakarékosságot is segíti. A posztemergens készítmények döntő többségét a magról kelő egyszikű gyomok 1–3 leveles koráig, maximum a gyökérváltás állapotáig; a magról kelő kétszikűek 2–4 leveles fejlettségéig alkalmazhatjuk. Ritkán fordul elő, hogy 2–4 leveles disznóparéjfélék, 2–4 leveles fehér libatop vagy a közönséges kakaslábfű és a muharfélék egyszerre, egyöntetűen jelennek meg a táblán. Ebből következik, hogy a tartamhatással nem rendelkező gyomirtó szerek nem tudják, nem tudhatják a megfelelő gyommentességet minden esetben biztosítani.

Az FMC-Agro Hungary Kft. az ismertetett probléma tükrében megfelelő megoldást kínál a gyomok elleni küzdelemben a Diniro® Gold kukorica gyomirtó csomagjával, amely 5 hektár kezelésére elegendő. A csomag összetevői a 2,4 kg Diniro® (nikoszulfuron + proszulfuron + dikamba) és a 10 liter Successor® T (petoxamid + terbutilazin), kiegészítve a 2,5 liter SuperSpray* hatásfokozóval. A Diniro® hatékony a már kikelt gyomok ellen, míg a Successor® T hatóanyagai többhetes tartamhatást biztosítva gátolják a gyomok csírázását és újrakelését azáltal, hogy a kijuttatás után lehulló csapadék a hatóanyagokat bemossa a talajba (1. kép).

Öt hatóanyaggal a tökéletes eredményért (Telekgerendás, 2016. június)
Öt hatóanyaggal a tökéletes eredményért (Telekgerendás, 2016. június)

A kombináció hatékony a kukoricában előforduló legtöbb gyom ellen. 
A magról kelő gyomok (csattanó maszlag, libatopfajok, disznóparéjfajok, keserűfű, parlagfű, selyemmályva, varjúmák, napraforgó-árvakelés, kakaslábfű, muharfajok, kölesfajok stb.) mellett több évelő gyom ellen is kitűnő hatékonysággal rendelkezik (például mezei acat, apró szulák, fenyércirok stb.).

Meg kell jegyezni, hogy az évelő gyomok, a napraforgó-árvakelés és a szerbtövis esetében hatása csak a már kikelt, kihajtott egyedek ellen érvényesül. Abban ez esetben, ha a gyomok már kicsíráztak, de még nem keltek ki, várjunk a permetezéssel, mert így sem a csírázásgátló, sem a levélen keresztüli hatás nem tud érvényesülni.

A Diniro® Gold-ot a kukorica 3–6 leveles korában, a magról kelő kétszikű gyomok 2–6 leveles, a magról kelő egyszikűek 1–3 leveles állapotában kell kijuttatni. Amennyiben a területen fenyércirok van, annak 10–20 cm-es fejlettségénél végezzük a kezelést. A mezei acat tőlevélrózsás állapotban a legérzékenyebb a gyomirtóra. Kedvező hektárköltségének és igen széles gyomirtó spektrumának köszönhetően kitűnő megoldás a kukorica állományban történő gyomirtására. Hosszú tartamhatása miatt nincs gond a terület újragyomosodásával sem.
Diniro® Gold, egy gyomirtó mindenkinek, aki tudja, hogy váltani kell!

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek 
az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei, a * az Agronauta márkaneve.

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

Címkék: kukorica, gyomirtó szer, Successor T, FMC-Agro Hungary Kft., Diniro, Gold, SuperSpray
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Okosabb szántóföldi kultivátort szeretne?

Művelje olyan mélyen a talajt, amennyire szükséges, és olyan sekélyen, amennyire lehetséges