TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
GASPARDO MTE-R vetőgépek

GASPARDO MTE-R vetőgépek

Növényvédelem - 2017.04.16

Az Interat Zrt. és az olasz Maschio–Gaspardo cég együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza, így a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése jelentősen kötődik az Interat Zrt. nevéhez.

A GASPARDO mindenféle maghoz és technológiához gyárt speciális vetőgépeket, de az Interat Zrt. nagy hangsúlyt fektet a Maschio–Gaspardo cég palettájából azokra a szegmensekre, amelyek a magyarországi termelési viszonyokhoz leginkább igazodnak. A hazai kínálatban szereplő vetőgépeknek meg kell felelniük a kontinentális éghajlatunknak, a rendkívül száraz és túlságosan nedves talajviszonyoknak is. Az utóbbi évek fejlesztésének eredménye a már jól bevált Gaspardo MT – MTE vetőkocsik továbbfejlesztése, az MTR vetőkocsi.

Az új MTR vetőkocsi első pillantásra azonosnak tűnhet a korábbi változattal, de jobban megvizsgálva több ponton fedezünk fel változtatásokat, amelyek elsősorban a nehezebb talajviszonyokon jelentenek előnyt. Megjelenésében is robusztusabb, 30%-kal erősebb, paralelogramma függesztésűek a vetőkocsik, önkenő szinterbronz perselyekkel. A vetőkocsinként elérhető talajnyomás akár 150 kg! Kategóriájukban a legnagyobbak, Ø 420 mm-esek a nyitótárcsák 4 mm-es anyagból, amelyek akár 12 cm-es vetési mélységet is lehetővé tesznek. Garantáltan egyenletes vetési mélység a két független talajkopírozó keréknek köszönhetően. A nyitótárcsához vídiabetétes sárkaparók tartoznak. A kétsoros golyóscsapágyak a Super Seal háromszoros tömítettséggel jól bírják a mostoha viszonyokat is. Öntisztuló csoroszlyaelem a nyitótárcsák között a tökéletes magárok kialakításához. Alacsony karbantartás-igényű, állandó szögsebességű kardánok hajtják a vetőelemeket, kézi szétkapcsolási lehetőséggel.

Opcióként: soronkénti elektromos kardánkapcsolást is kínálunk, amelynek vezérlése történhet manuálisan a monitoron keresztül, de megoldható a GPS-alapú sorelzárás is. 1000 literes BIG-BAG zsákos műtrágya fogadására alkalmas tartályokkal kapható. A műtrágya kijuttatása tárcsás csoroszlyák segítségével történik. Ventilátor által fúvott levegő segíti a műtrágya szélső sorokra történő kijuttatását, így nem szükséges külön deflektor felszerelése. A talajfertőtlenítő granulátum tartályainak mérete 3x30 liter.

A vetőmagmennyiség beállítása a hagyományos lánckerékszekrénnyel történik, amely egyféle vetőtárcsával 42-féle tőtávolságot tesz lehetővé.

A maglesodrásról kétlépcsős lesodró-szerkezet gondoskodik.

SCHWARTZ MIKLÓS / Interat Zrt.

Címkék: vetőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

5 kérdés és 5 válasz a hatékony karbamidtrágyázásról

Számos nitrogénforma áll a gazdák rendelkezésére, de sok esetben a megszokás vagy éppen hangos kampányok, ...