TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 639 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 366,32
CHF: 401,4
GBP: 458,67
Hirdetés
Új telephelyen, új partnerrel

Új telephelyen, új partnerrel

Egyéb - 2015.10.08

Régóta dédelgetett tervét váltotta valóra az AGROTEC Magyarország Kft. a füzesabonyi területi központ június végi átadásával. A szervizműhelyt, alkatrészraktárt és irodahelyiségeket magában foglaló, 
több mint 6500 négyzetméteres telephelyen a régióban élő ügyfelek igényeit tudják kiszolgálni a kor elvárásainak megfelelő, magas színvonalon.


„A telephely megnyitása mellett van egy másik apropója is a rendezvénynek, most kerül sor ugyanis annak a megállapodásnak az aláírására, amelynek értelmében az AGROTEC Magyarország Kft. a Lindsay öntözőrendszerek hazai forgalmazójává válik” – jelentette be Illés Zoltán ügyvezető igazgató a hivatalos ceremóniát megelőző sajtótájékoztatón. Az együttműködést szentesítő dokumentumot a cseh tulajdonban lévő kereskedelmi és szolgáltató cég első embere mellett Frédéric Noguier, a Lindsay Europe kereskedelmi igazgatója és Karel Plešinger, az AGROTEC-csoport mezőgazdasági divíziójának ügyvezetője írta alá. Mint Frédéric Noguier-től megtudtuk, az amerikai Nebraska államban hatvan éve alapított Lindsaynek 30%-os a részesedése van a világpiacon (fő termékük a center pivot), és a New York-i értéktőzsdén is jegyzett, 1200 alkalmazottat foglalkoztató társaság tavaly 700 millió dolláros bevételt könyvelhetett el. Igazi nagyágyú jelent meg tehát az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában, amely komoly hangsúlyt fektet az innovációra, a high-tech megoldásokra és a fenntartható fejlődésre.

Agrotec

A szalagátvágás résztvevői: Mezei Gábor, a kivitelező EMEL Kft. ügyvezető igazgatója, Robert Konopka, az Agrofert-csoport igazgatója és Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (balról jobbra)

A folyamatos fejlesztések eredményeképpen immár az öntözés területén is megvalósítható a precíziós gazdálkodás. A fúvókánkénti szakaszolás és az internetalapú távvezérlés olyan lehetőségek, amelyek alkalmazásával elérhető a víz- és energiatakarékos üzemeltetés, s erre alighanem a hazai gazdálkodók is vevők lesznek. Az AGROTEC Magyarország Kft. azzal tud hozzájárulni a közös sikerhez, hogy egyedi műszaki tervet készít minden gazdálkodó számára, s így gazdaságra szabottan optimalizálható az öntözés. A szolgáltatás ráadásul szaktanácsadással egészül ki, és tapasztalt szervizháttérre támaszkodik. A két cég együttműködése kiterjed a Magyarországon eddig nem forgalmazott Lindsay csévélődobokra is. A mobil rendszerek mellett természetesen a fix rendszerek is megjelennek a kínálatban, vagyis a körforgók (corner karral kiegészítve), a lineárok és az ennél költséghatékonyabb átfordulós lineárok. Az innovatív megoldásokat a GPS corner kar, a Fieldplus csatlakozó, a Fieldnet távvezérlés, a VRI precíziós öntözés és a Watertronics szivattyúállomások képviselik. A mindössze másfél éve létező AGROTEC Magyarország Kft. eredményes évet zárt 2014-ben, hiszen 973 gép (köztük 332 New Holland traktor, 52 kombájn) értékesítése révén közel 16 milliárd forintos forgalmat ért el. A mintegy 2 mil
liárdos beruházási keretből 200 millió forintot különítettek el a füzesabonyi telephely tervezésére és kivitelezésére. 
A zöldmezős beruházásként kialakított, 180 négyzetméternyi irodahelyiségeket, 250 négyzetméteres alkatrészraktárt és 300 négyzetméteres műhelyt magában foglaló létesítmény Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyék környező részein szolgálja ki az ügyfeleket. Az új területi központ átadásáig a szomszédos telken működő testvércég, az IKR Agrár Kft. fogadta be a munkatársakat. Ennek ügyvezető igazgatója, Nagy Lajos elmondta, hogy idén náluk is sor kerül egy 1200 négyzetméteres, növényvédő szeres központi elosztóraktár felépítésére, amely szintén annak bizonyítéka, hogy közös anyacégük, a cseh Agrofert Holding valóban szakmai befektetőként kíván jelen lenni a magyar agráriumban.




Szerző: AgrárUnió ©

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Forthial - A búza minőségi paramétereinek növelésére

A 2023. évtől kezdve olyan alacsony terményárakkal találkozhatunk a világpiacon, hogy a kalászosok termesztésébe ...