TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból

Több mint 5 tonna élelmiszert vont ki a Nébih a forgalomból

Hírek - 2018.02.20

Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

 A szakemberek az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

A fentieken kívül egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak. Az alapanyagok így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, akik felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Videó




Forrás: Nébih

Címkék: élelmiszer, Nébih, ellenőrzés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatekintés – A kalászos gabonák termesztésének ...

Az őszi kalászosok termesztése igen vegyes eredményeket hozott tavaly, abban azonban valószínűleg minden ...