TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Ön felkészült már a betakarítás utáni munkálatokra?

Ön felkészült már a betakarítás utáni munkálatokra?

Hírek - 2018.06.07

Az ország nagy részén már elkezdődtek az őszi kalászosok betakarítási munkálatai. Az aratás végeztével, a megfelelő időben és módon elvégzett tarlóápolás meghatározó szerepet tölt be a későbbi magágy készítése során.

A tarlóápolás egyik leghatékonyabb módszere, a rövidtárcsával végzett keveréses tarlóhántás. A keverés során a gyommentesítés és a szármaradvány talajba való bedolgozása mellett, a kártevők élettevékenységének csökkentése és a talajélet fenntartása is fontos szerepet kap. A rövidtárcsás művelés során a megfelelő munkaminőség mellett, fontos az egyenletesség, legyen szó tarlóápolásról, vagy akár magágy készítésről.

Kínálatunkban megtalálhatóak a Lemken Heliodor és Rubin rövidtárcsák

Kiváló tulajdonságaik révén maximális hatékonyságra képesek, a nagy területteljesítmény mellett. A rövidtárcsák munkájáról személyesen is meggyőződhet gépkipróbálási lehetőségünk által.

Lemken Heliodor 8

papahelidor8
A kép illusztráció

A Heliodor rövidtárcsa főként a repce és kalászos gabonafélék betakarítása után a sekély tarlómegmunkálásra és a mulcsba vetés alkalmazásakor a magágy előkészítésére alkalmas. Az olyan elfagyott köztes növények is eltömődés-mentesen dolgozhatók be tavasszal, mint a mustár. Az egyesével rögzített művelő elemek jó talajkövetést és köves területeken is meghibásodás-mentes munkavégzést biztosítanak. Szántás után a magágy előkészítéséhez a hidraulikusan állítható és rugós simítólemezek megbízhatóan egyengetik el a felületet. A Heliodor akár a hagyományos, akár a mulcsba vetésnél is sokoldalúan használható. A kis teljesítményigény melletti nagy munkavégzési sebesség és a félig függesztett változatok kombinációja a LEMKEN Solitair vetőgépekkel ütőképes magágy készítést tesznek lehetővé.

A Heliodor rövidtárcsa 3 - 12 méter munkaszélességben kapható, és így minden gazdálkodó számára a megfelelő munkaeszközt kínálja:

• függesztett, merev, 3 vagy 4 méteres munkaszélességgel
• függesztett, felcsukható, 4, 5 vagy 6 méteres munkaszélességgel
• félig függesztett, felcsukható 4, 5 vagy 6 méteres munkaszélességgel vontatott,felcsukható Gigant eszközhordozó alvázzal 8, 10 vagy 12 méter munkaszélességgel

papah8ma 

Lemken Rubin 9

paparubin9

A kép illusztráció

Európa vezető rövidtárcsája

A Rubint a talaj és szármaradvány 10-15 cm mélységig történő intenzív bekeverésére fejlesztették ki. Ideális elhanyagolt tarlók megmunkálására, a gyomirtás elősegítésére, vagy a szalmának a talaj oxigénnel átjárt rétegébe történő bedolgozásához. A nagy átmérőjű tárcsák biztosítják azt, hogy a Rubin megbirkózzon az ugaroltatott területekkel, nagy mennyiségű szalmával, kukoricaszárral, vagy nagy tömegű zöldtrágya növényekkel. A két tárcsasor között a távolság 107 cm, mely a Rubin nyitott vázával együtt, eltömődéstől mentes üzemeltetést biztosít, még nagy mennyiségű szerves anyag esetén is. A tárcsák a gép teljes szélességében 250 mm osztással vannak felszerelve, hogy lehetővé tegye a szabad anyagáramlást közöttük. Az első sorhoz képest eltoltan elhelyezett hátsó tárcsasor összességében 125 mm osztást eredményez. A csipkés tárcsák mindkét sora magasságban és szögben is állítható követőboronával szerelt, melyek irányítják a talaj áramlását és javítják a szalma eloszlását, amikor a táblán átlósan történik a művelés. A kiegészítő külső szélező tárcsák lehetővé teszik a pontos, bakhát nélküli csatlakozást az előző menethez. Ezek a tárcsák eltolt szárral csatlakoznak a vázhoz, a pontos beállíthatóság érdekében. A tárcsa helyzetének és szögének párosítása könnyű behúzást eredményez még nehéz talajviszonyok között is.

papar9ma 

Lemken Rubin 12

paparubin12

A Rubin 12 rövidtárcsával a LEMKEN kibővíti a rövidtárcsáinak választékát, mely a Heliodor 8 és Rubin 9 típusokból állt az új sorozattal. A Rubin 12-es típus már 20 cm munkamélységig képes dolgozni. Az új rövidtárcsa minden talajtípuson képes dolgozni olyan mélységben, ahol korábban csak a kultivátorok voltak képesek. A speciálisan elrendezett nagy átmérőjű homorú tárcsákkal a Rubin 12 elsősorban a nagy mennyiségű tarlómaradvány bedolgozására lett kifejlesztve.

 papar12ma

A LEMKEN széles hengerválasztékából a különféle hengerek optimális rögtörést, visszatömörítést és egyengetést valamint pontos mélységtartást biztosítanak a különféle talajtípusokhoz és munkakörülményekhez, továbbá elősegítik a talaj nedvességtartalmának optimalizálását.

További információkért tekintsék meg honlapunkat, vagy Facebook oldalunkat!

A Lemken Heliodor és Rubin rövidtárcsákkal kapcsolatban keressék bizalommal területi képviselőinket!

Pap-Agro Kft.
2750 Nagykőrös, Alsójárás d. 1/a. Tel.: 06-53/552-283 www.pap-agro.eu

Nagykőrös és környéke, Közép-Magyarország (1):
Dudás Zsolt 06-20/348-98-97 dudas.zsolt@pap-agro.eu

Északkelet-Magyarország (2):
Szabó Antal 06-30/683-08-53 szabo.antal@pap-agro.eu

Délkelet-Magyarország (3):
Központi iroda 06-53/552-283 info@pap-agro.eu

Délnyugat-Magyarország (4):
Túri Zoltán 06-20/236-97-22 turi.zoltan@pap-agro.eu

Északnyugat-Magyarország (5):
Pap Lajos 06-20/334-43-28 pap.lajos@pap-agro.eu

Öntözés, hígtrágyakezelés üzletág:
Komjáthi Bálint 06-20/219-44-40 komjathi.balint@pap-agro.eu

 

papaterkep

 

Címkék: rövidtárcsa, Lemken, Pap-Agro, Helidor, Rubin
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ki mint vet… Az ágazat helyzete és kilátásai

A mezőgazdaság ezen ágazatáról kevesebb szó esik a híradásokban, holott talán a legfontosabb a vetőmag, amely egy ...