káposzta

Hagyományaira épít Hajdúhadház

A helyi termékeket feldolgozzák, és védjeggyel ellátva értékesítik

Ezen a nyáron adták át a kis kapacitású juhvágóhídat és feldolgozóüzemet Hajdúhadházon, amelynek elsődleges célja a helyi vállalkozók segítése. A közelmúltban pedig felröppent a hír, hogy rövidesen egy hűtőház is elkészül, amely a helyi lakosoknak teremt lehetőséget arra, hogy a megtermelt, zömében zöldségfélék piacra juttatásának időtartamát növelni tudják.

Mint azt Kazsuk István, a Hajdúvitéz Nonprofit Kft. ügyvezetője felidézi, a rendszerváltást követően Hajdúhadház igen nehéz helyzetbe került, hiszen elsőként levált róla egy meghatározó iparral rendelkező település, majd később önállósodott egy másik is, ahonnan szintén számottevő önkormányzati bevétel származott. Hajdúhadház ezzel magára maradt az elvándorló lakossággal, felbomló téeszekkel, pusztuló szőlőskertekkel. Mint azt István elmondja, mindebből az egyik kiutat abban látta a városvezetés, hogy megfelelő támogatást biztosítanak a város termelőinek, gazdálkodóinak, és ennek hatására az egykor virágzó mezőgazdasági tevékenységeiket újra folytatni tudják, immár a mai kor kihívásainak megfelelve.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

 



Szerző: AgrárUnió

Tags: szőlő, káposzta, vágóhíd, hűtőház, Hajdúhadház, savanyú káposzta

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom