TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A PIACVEZETŐ NEMESÍTŐHÁZ LEGÚJABB ŐSZI BÚZA AJÁNLATA

A PIACVEZETŐ NEMESÍTŐHÁZ LEGÚJABB ŐSZI BÚZA AJÁNLATA

Hírek - 2021.05.27

A hazánkban piacvezető Martonvásári nemesítőház termékkínálatában számos búzafajta közül választhatnak a Termelők. Legyen szó akár extra korai érésűtől kezdve a középkorai érésűig, a malmi- és a takarmányminőséget biztosító fajtákig, emellett széles őszi árpa, tritikálé, tönkölybúza, őszi rozs, durumbúza kínálattal állunk a Partnereink rendelkezésére.

A cégcsoportunk által forgalmazott búzáink sorra nyerik el a legnívósabb díjakat, és jelentősen hozzájárulnak a magyar gabonatermesztés minőségi fejlesztéséhez, az exportképesség javításához.

Egyszerre több nemesítési célon dolgoznak nemesítőink a magasabb mezőgazdasági hozamok elérése érdekében. A növekvő növényi nyersanyag-szükséglet miatt a folyamatos innovációra támaszkodunk. Végül is a termelés jelenlegi növekedésének legnagyobb részét a technológiai újítások okozzák. A termesztés fokozására használt terület kiterjesztése helyett a mai cél a terméskiesések minimalizálása és a hozam maximalizálása.

A martonvásári minőségjavító búzafajták elterjedése jelentősen hozzájárul a magyar gabonatermesztés minőségi fejlesztéséhez, az exportképesség javításához. Magas terméseredmény és jó minőségű gabona csak fémzárolt, jó termőképességű, a környezeti kihívásokkal szemben ellenálló vetőmagok használatával érhető el. A magyar gazdák számára kiszámítható bevételt az adhat, ha minőségi jellemzőiben megfelelő fajtákat választanak, amellyel teljesíthetők az élelmiszer-biztonsági elvárások, a környezeti igényesség, a felelős gazdálkodás, és az elvárt terméseredményhez okszerű agrártechnológiákat követve kevesebb kemikáliát használnak.

Szíves figyelmükbe ajánljuk két új őszibúza fajtánkat.

Mv Kondás

mvkondas 2

Azon termelőknek, akik csúcstermést szeretnék könnyedén elérni, az Mv KONDÁS választását javasoljuk. Agronómiai jellemzője, hogy 80-90 cm erős száron a tar kalászokat fejleszt, amelyek korai érés után 9,5 -11,0 t/ha átlagtermést hoznak. Kiemelkedő a rezisztenciával bír, erőteljes bokrosodó képességet mutat.  A széles, lándzsás levei és a „seprűszerű” növekedése mellett, csupán egy átlagos növényvédelmi támogatással ki is hozható a termesztéséből a maximum. Az Mv KONDÁS II. fokú fémzárolt vetőmagja a készlet erejéig korlátozott mennyiségben előrendelhető a Marton Genetics kereskedelmi képviselői hálózatánál.

mvkondas

 

Mv Felleg

mv felleg 002

Akik viszont olyan őszi búzát szeretnének termelni, ami bőtermésre képes extra minőséggel párosítva, akkor az Mv FELLEG néven piacra kerülő fajtát ajánljuk. A Marton Genetics bevezető akciójában az Mv FELLEG már elérhető a nagy termést és kiemelkedő minőséget célzó gazdálkodók számára. Kiváló minőségstabilitását egyik felmenőjéből (Mv Kolo), kiegyensúlyozott termőképességét az új genetikai kombinációból meríti. Korai éréscsoportjával egyedülálló a minőségi búzatermelés hazai palettáján. 2020-ban 14%-os nyersfehérje- és 32,5- 34 %-os sikértartalommal, 79,3-80 hl-tömeggel, 350-450 s esésszámmal és 0,5-0,6 P/L aránnyal arattuk le 8,7 – 10,4 t/ha közötti átlagos hozamokkal.  Ez az új generációs, beltartalmában a prémium minőséget közelítő fajta kiváló télállósággal és állóképességgel rendelkezik, valamint szárrozsda-ellenállósága is kiemelkedő Az Mv FELLEG II. fokú fémzárolt vetőmagja szintén a készlet erejéig, korlátozott mennyiségben előrendelhető a Marton Genetics kereskedelmi képviselői hálózatánál.

mvfelleg1

mvfelleg2

Keressék Kollégáinkat az ország egész területén, érjék el legújabb fajtáink használatával az őszi búza termésük sikerét. 

www.martongenetics.com

Dr. Balla Zoltán
Marton Genetics

 martonglogo

 

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: búza, őszi búza, Marton Genetics, Mv Kondás, Mv Felleg
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent a Magyar Halkönyv

A Halak Napján, 2024. március 20-án mutatták be hivatalosan a Magyar Halkönyvet, melynek négy szerkesztője (Ferincz ...