TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
Új Bobcat teleszkópos rakodók az agráriumnak

Új Bobcat teleszkópos rakodók az agráriumnak

Hírek - 2021.06.09

Nem telhet el év Bobcat-újdonságok nélkül: az amerikai gyökerekkel rendelkező vállalat nemrég az új R sorozatú teleszkópos rakodóit mutatta be, amelyek nemcsak a mezőgazdaságban, de az építőiparban is nagy haszonnal alkalmazhatók.

A dél-koreai Doosan Group tagjai közé tartozó, a csúszókormányzású rakodók kifejlesztőjeként ismert Bobcat online gépbemutatón prezentálta legfrissebb termékeit, amelyeket a magyarországi forgalmazó DM-KER Nyrt. jóvoltából az AgrárUnió is megismerhetett. Az új generációs, R szériás teleszkópos rakodógép-család 7 modellt foglal magában. Természetesen mindegyik a legszigorúbb emissziós normákat teljesítő, Stage V erőforrásokkal áll rendelkezésre. A D34-es, 3,4 literes motorok 135 LE teljesítményre, és 500 Nm nyomaték leadására képesek. A gépek emelési kapacitása a 2,6–4,3 tonnás tartományt fogja át, az emelési magasság 6-tól 8 méterig terjed.

„A teleszkópos rakodók fundamentális elemei az üzleti stratégiánknak, és kulcstagjai a nemrég indított Next is Now (A jövő most van) kampányunknak. A vadonatúj R sorozatú, magas műszaki színvonalú gépek remekül kombinálják a mindennapi komfortot a nagy teljesítménnyel és megbízhatósággal, valamint az intelligens megoldásokkal, illetve a robusztus felépítést az intuitív működtetéssel és az ergonomikus kialakítással, a 360 fokos panoráma kilátással. Az új modellekkel és további befektetésekkel 2025-ig meg kívánjuk duplázni a Bobcat teleszkópos rakodók gyártási mennyiségét” – összegezte Gustavo Otero, a Doosan Bobcat EMEA-régióért (Európa, Közel-Kelet, Afrika) felelős elnöke.

Bobcat TL3870

Az új R család 3-féle kompakt modellt (TL26.60, TL30.60, TL30.70) és emellett további 4-féle nagyobb rakodógépet (TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF, TL43.80HF) foglal magában.Az új fülkedizájn révén kényelmes munkatér áll a kezelő rendelkezésére, és mindent a tökéletes kilátásnak rendeltek alá. A háttérvilágítással ellátott kezelőgombok könnyen azonosíthatók még éjszaki munkavégzés esetén is. A hűthető-fűthető kabin, a felére csökkentett belső zajszint, a fűthető, légrugós Grammer Maximo Dynamic ülés, illetve a sok tárolóhely rendkívül élvezetessé teszik a gépek egész napos használatát. A színes, 7 colos LCD kijelző beépített rádióval és a telefonálást megkönnyítő megoldással rendelkezik. A nagyobb biztonság és a könnyű manőverezhetőség érdekében a hátsó kamera képe rögtön megjelenik a kijelzőn, mihelyt a gépet hátramenetbe kapcsolják. A kartámaszba épített, új multifunkcionális joystick gyorsabb működtetést tesz lehetővé, a hátsó részén lévő FNR gomb (ezzel lehet a rakodót előre-hátra mozgatni, illetve üresbe tenni) pedig mutatóujjal könnyedén kezelhető. Így a hüvelykujj a különféle okos funkciók (Auto Grab, kanálrázás, a hidraulikus rendszer fokozatvezérlése stb.) vezérlésére használható.

Az összes R sorozatú teleszkópos rakodó immár meredekebb motorborítással bír, amely 15 százalékkal csökkenti a holtteret a gép jobb oldalán. A 360 fokos LED munkalámpák szintén a láthatást és a biztonságot növelik. Az új Job Manager funkció által a kezelő elmentheti és bármikor gyorsan előhívhatja a leggyakoribb beállításokat a különféle csatolt munkaeszközökhöz. A termelékenységet növeli, hogy „sima” futásból dinamikusabb vezetési módra kapcsolható a gép, ha „pörgősebb” teljesítményt várunk el tőle. A Flex Drive mód lehetővé teszi a sebesség és motorfordulat különválasztását, míg „fél-kutyázó” módban lehetőség nyílikaz elsőkerék-kormányzásra és a hátsók egyenesmeneti reteszelésére, ami a szegélyek, falfelületek menti munkát teszi egyszerűvé.

Bobcat TL3070

A gépen beállítható a maximális emelési szög, az előre határolt gémmozgatás pedig segít abban, hogy az alacsonyabb helyiségekben elkerüljük a mennyezet megrongálását. Ugyanígy automatizálható a talajtól való távolság beállítása is. A már említett Auto Grab funkció révén a kezelőnek nem kell folyamatosan nyitnia-csuknia a kapcsológörgővel például egy trágyarakodó kanálhasználatakor, hanem elegendő a kapcsológörgőt túlnyomnia az automatikus működéshez. A Bobcat az R sorozatú teleszkópos rakodókra alapból 3 év vagy 3000 üzemóra garanciát ad, de opcionálisan ez 5 évre, illetve 5000 üzemórára hosszabbítható meg.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: teleszkópos rakodógép, Bobcat, DM-KER Nyrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Idén is könnyebb lesz az öntözés

Teljes mértékben mentesíti a kormány a gazdálkodókat az állami tulajdonú vízilétesítményeken keresztül történő ...