TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Két újdonság a Pioneer® őszi káposztarepce kínálatában

Két újdonság a Pioneer® őszi káposztarepce kínálatában

Hírek - 2021.08.03

A Corteva Agriscience™, mint nemesítő vállalat tevékenységének a végfelhasználó gazdálkodók számára leglátványosabb eredménye az, amikor új hibrideket vagy új technológiai lehetőséget mutathat be. Ez jelzi a kutatói és nemesítői munka előrehaladását, az innováció következő lépcsőjét. Ennek fényében vezetünk be a magyarországi piacra két új Pioneer® őszi káposztarepcét, a PT298* és a PT303 hibrideket.

A PT298* az egyik legújabb Pioneer® hibrid a hagyományos, magas típusú őszi káposztarepcék csoportjában, kimagasló termőképességgel és kiváló pergésellenállósággal. Termésstabilitása kiemelkedő, ezt a rendkívül jó pergési ellenállása alapozza meg, e tekintetben a Pioneer® hibridek legjobbika. A termésstabilitásban közrejátszik a rendkívüli adaptációs képessége a hibridnek. Emellett a tarlórépa sárgaság vírusnak is ellenáll, ezáltal nyújt sokkal nagyobb biztonságot a termelőnek.

Tenyészidő szempontjából középérésű hibrid, olajtartalom alapján is a jobbak közé sorolható.

Őszi fejlődése a magas hibrideknek megfelelően gyors, és tavasszal egyértelműen ez a leghamarabb újrainduló hibrid a Corteva kínálatában. Ezzel összhangban a virágzása is nagyon hamar elkezdődik, ahogyan ez látható a mellékelt fotón.

A Metkon™ 60 regulátor hatású gombaölő szer használatát javasoljuk ősszel a télállóság növelésére, tavasszal pedig az oldalhajtások számának maximalizálására.

Azoknak a repcetermesztőknek ajánljuk, akik számára fontos szempont a minél nagyobb termésstabilitás biztosítása, hiszen e tekintetben a PT298 minden kétséget kizáróan az egyik legjobb hibrid a Pioneer® őszi káposztarepce kínálatában.

cortecarepceck

A PT298 tavasszal korán újraindul, és hamar virágzik.

A PT303 hagyományos, magas őszi káposztarepce hibrid a Pioneer® nemesítés egyik legújabb eredménye, kimagasló termőképességgel és Protector® Sclerotinia tulajdonsággal jellemezhető.

A PT303 közép-késői érésidejű repce, termőképessége kiugróan magas az eddigi hibridjeinkhez képest.

Termésstabilitását nagyban növeli az a tény, hogy Sclerotinia ellen genetikailag megalapozott toleranciával rendelkezik a hibrid. A Sclerotinia, más néven a fehérpenészes rothadás az őszi káposztarepce egyik legártalmasabb betegsége. A fertőzés súlyossága évenként eltérő mértékű lehet, az időjárástól függően szélsőséges esetben a kár elérheti a 40%-ot is. Hazánkban a Sclerotinia veszélye mindenhol jelentkezik a nagyszámú gazdanövény (őszi káposztarepce mellett mustár, olajretek, napraforgó, szója, gyomnövény) és a szűk vetésváltási fordulók eredményeként. Különösen mélyfekvésű és csapadékos területen célszerű toleráns hibrid, így a PT303 használata.

Mindemellett a tarlórépa sárgaság vírusnak is ellenáll, ezáltal nyújt még nagyobb biztonságot a termelőnek.

Ráadásul a magas termésszint mellé kimagasló olajtartalom is párosul, ami szintén fontos szempont lehet a hibridválasztás során.

Őszi kezdeti fejlődése és tavaszi újraindulása a magas hibrideknek megfelelően egyaránt gyors. Ennél a hibridnél is javasoljuk regulátor használatát ősszel a télállóság növelésére, tavasszal pedig az oldalhajtások számának maximalizálására.

Azoknak a repcetermesztőknek ajánljuk, akik keresik az innovatív, több szempontból is kimagasló hibrideket.

cortevaPT298 PT303 grafikon

A hatékony gyomirtás érdekében válasszon a Corteva kínálatából őszi gyomirtószert: a Runway a talajon keresztüli hosszú tartamhatásával, a Belkar rugalmas kijuttathatóságával és széles hatásspektrumával lehet jó választás.

Regulátorként pedig a Metkon™ 60** gombaölőszer használatát javasoljuk ősszel és tavasszal.

 

SÓLYOM JÁNOS | Vetőmag Termékmenedzser
Corteva Agriscience

 

* PT298 repce hibrid azonos az Agile néven regisztrált hibriddel.
** A Metkon™ 60 gombaölő permetezőszer azonos a 04.2/2722-1/2017 NÉBIH számon engedélyezett
Conatra gombaölő permetezőszerrel. 

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: repce, repcehibrid, hibridrepce, Pioneer®, őszi káposztarepce, Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatása

Meghirdetésre került az első vidékfejlesztési pályázati felhívás a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei ...