precíziós gazdálkodás

Digitális Agrár Stratégia

Százmilliárdokat hozhatna a precíziós technológiák alapos ismerete

A precíziós gazdálkodás még mindig csak a szavak szintjén terjed a magyar mezőgazdaságban. Sokat beszélünk róla, ám kevés termelő használja ki előnyeit, s miközben az ágazatban nap mint nap jelentős adatvesztés történik, a multinacionális gépgyártók, piaci szolgáltatók és integrátorok sokkal többet tudnak a magyar mezőgazdaságról a hazai agrárirányításnál. Ezen az áldatlan helyzeten változtatna a Digitális Agrár Stratégia.

Szarvasi vetőmagszakmérnök-képzés

Szarvasi vetőmagszakmérnök-képzés

Immár négy évtizede kerülnek ki a campusról kiváló szakemberek

A Tessedik Sámuel által 239 éve Szarvason elindított iskola szellemi örökösének tekinthető Szent István Egyetem Szarvasi Tessedik Campus már több évtizedes hagyománnyal rendelkezik a vetőmag-gazdálkodási szakmérnök képzésben is. A mai napra a vetőmag-gazdálkodási szakmérnöki képzés és Szarvas neve gyakorlatilag összeforrt.

agrárberuházás

100 milliárd agrárberuházásokra

Segítő kezet nyújt az Agrárminisztérium és az AVHGA

Az elkövetkező egy-két évben finanszírozási szempontból átmeneti időszak következik a hazai mezőgazdaságban. 
Az Agrárminisztérium újonnan induló, kamattámogatás mellett bevezetésre kerülő agrár beruházási hitelprogramot jelentett be, amely 100 milliárd forint hitel kihelyezését teszi lehetővé.

Külföldiek haszonélvezeti joga

Külföldiek haszonélvezeti joga

Döntött az EU: nem szüntethetők meg az érvényes szerződések

Nagyon sokáig tabu volt a magyar földtulajdon, amelynek megszerzését külföldiek számára nem tette lehetővé a magyar jogrend. A termőföld, amely alapvető termelőeszköz és ingatlanként el nem mozdítható, okkal érzékeny kérdés, amelyre minden állam igyekszik fokozott figyelmet fordítani.

kenyér

Tudatosabban választunk kenyeret

A Magyar Élelmiszerkönyv szigorításai nyomán javult a minőség

Az utóbbi években megfigyelhető tendencia azt mutatja, hogy visszaszorulóban van a fehér kenyér fogyasztása, viszont egyre több barna, teljes kiőrlésű kenyeret eszünk, ami egészségesebb – mondja Horzsa Krisztina dietetikus és okleveles élelmiszermérnök, akit a Magyar Élelmiszerkönyvben két éve 
a kenyerek összetételére vonatkozóan bevezetett változásokról kérdeztünk.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom