alaptrágya

Talajra szabott alaptrágyák

Az a tápanyag hasznosul, amelyet fel tud venni a növény

A talaj kémhatásának változására különféle tápelemek eltérően reagálnak. Vannak, amelyek 
a pH savas vagy lúgos irányba való elmozdulásával nagyobb arányban kerülnek 
a talajoldatba, mások azonban lekötődnek, és felvehetetlenné válnak a növények számára. 
A tápanyag-utánpótlás tervezésekor tehát számolnunk kell ezzel a tényezővel, hogy 
a kijuttatott tápelemek megfelelő arányban hasznosulhassanak.

búza

Jól áll búzából Magyarország

Aszálytűrőbb fajtákra lenne szükség, a minőség viszont megfelelő

Petőházi Tamást, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökét a búzafajta-választásról, illetve étkezési, valamint takarmánycélú felhasználásáról kérdeztük.

talajminőség

Hogyan javítható a talajminőség?

Direkt vetéssel és takarónövényekkel óriási változás érhető el

Augusztusban a Szent István Egyetemen tartott exkluzív előadást Ray Weil, a Maryland Egyetem professzora. A talajspecialista szerint egyértelmű, hogy a forgatásos talajművelésnél előnyösebb a direkt vetéses művelés, amelyben a főnövények mellett 
a talajminőség fenntartására és javítására is takarónövényeket alkalmazunk a főszezonon kívül.

kukorica

Életre való vetőmag

KWS-megoldások kukoricában, a nagy és biztos termésért

A KWS komplexen kezeli a vetőmag kérdését, ami a magban lévő genetikai potenciál mellett annak a megvalósulását segítő vetőmagkezelési eljárásokat is magába foglalja.

Országos szakmai nap és fajtabemutató

Kukorica, feltörekvő olajnövények

Országos szakmai nap és fajtabemutató a szegedi Gabonakutatónál

A szegedi Gabonakutató hagyományos őszi szakmai napján – amelyet eddig röviden csak kukoricabemutatónak hívtak – az idén már előtérbe kerültek a vetésforgóba jól illeszthető, 
a piacon keresett egyéb növényfajok is, mint a szója, a cirok és a napraforgó.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom