TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.180,23 Ft (tonna)
Napraforgómag: 147.249,15 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.347,14 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.104,94 Ft (tonna)
Repcemag: 161.436,80 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.242,86 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 630 Ft
Benzin ára: 644 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,04
USD: 365,05
CHF: 400,10
GBP: 457,77
Hirdetés
A sikeres szójatermesztésért

A sikeres szójatermesztésért

Növénytermesztés - 2020.03.08

Pannon régióra nemesített, modern genetikát kínálunk Cégünk, a Karintia Kft. elkötelezett híve a hazai szójatermelésnek és 
a vetésterület-növekedésnek. 12 BŐTERMŐ szójafajtából álló kínálatunkkal 
a szuperkorai éréscsoporttól kezdve a késői éréscsoportig lefedjük az igényeket.

A széles kínálatnak köszönhetően az ország bármely pontjára tudunk a pannon régióra nemesített fajtát és mellé szaktanácsot ajánlani a gazdák számára. A Szuperkorai éréscsoportban (000) 
a VIOLA, ALEXA és SULTANA fajtáink mind fő-, mind pedig másodvetésben is eredményesen, sikeresen termeszthetőek. Érezhető a gazdák érdeklődése, hiszen a másodvetésű szója termesztése esetén ugyancsak igényelhető az extra támogatás. Több mint 10 évnyi szójanemesítési munka első sikereit és így 
a helyes irányt szemlélteti a korai éréscsoportba tartozó új, bőtermő fajták közül az ANGELICA (00) és ATACAMA (00). A legújabb genetikáink nemcsak terméseredményben múlták felül az éréscsoport többi szereplőjét, hanem stabilan magas minőséget is tudtak produkálni, így nem kell lemondanunk a ProFat jelentette több ezer forintos felárról sem.

A bevált, stabilan teljesítő fajtákat előtérbe helyező gazdáknak az országosan ismert SIGALIA-t (00) ajánljuk. A déli régióba is érkezett két új fajta az eddig jól ismert és bevált REGALE mellé. Az AVATAR (I) akár 70 cm sortávra is vethető, jó ezermagtömeg és magas fehérjetartalom jellemzi. A SANDOKAN-t igen magas terméspotenciál jellemzi, vetését mind 45, mind pedig 70 cm sortávra ajánljuk. Érése egységes, ezáltal a betakarításkori kockázat alacsony.

szojatermdiagr

Forrás: Nébih-kivonat, igen korai érésű fajták, 2018

Az elkövetkező években további új fajtákkal fogunk megjelenni a hazai piacon, és mint az egyik legnagyobb kínálattal rendelkező piaci szereplő bízunk és hiszünk abban, hogy fajtáink hozzájárulnak a sikeres és eredményes szójatermesztéshez.

Az országos szaktanácsadói hálózatunk révén Önt is szívesen meglátogatjuk. Keressen minket, beszéljünk a szójatermesztésről! A szója tudásigényes növény. Az Ön tapasztalatai és visszajelzései alapján tudunk közösen előrejutni. Hívjon, keressen minket, hogy Ön is sikerrel termeszthessen, és hogy ezáltal új lendületbe kerüljön hazánkban a szója!

www.karintia.hu Tel: +36 94 572 054

Címkék: szója, szójatermesztés, Karintia Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa

Alig akad túlhasználtabb és elcsépeltebb szó a médiában, mint a legenda és a legendás. Kivételesen mégis illik a ...