TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,05
USD: 368,85
CHF: 404,04
GBP: 460,32
Hirdetés
ENTEC® – Őszi búzában is bizonyít

ENTEC® – Őszi búzában is bizonyít

Növénytermesztés - 2020.09.19

Hosszú hatású nitrogéntartalmú műtrágyák a jobb hasznosulásértAz EuroChem a globális piacvezető műtrágyagyártó cégek egyike. 
A vállalatcsoport vertikuma igazán széles: tevékenysége a bányászattól a műtrágyák gyártásáig, logisztikájáig és értékesítéséig terjed.

Tápanyag-utánpótlási megoldások széles portfólióját biztosítjuk, a kiváló minőségű standard termékektől az innovatív és prémium stabilizált műtrágyatermékeinkig, mint az ENTEC®, amely minden technológiához alkalmazható, beleértve a szilárd és folyékony kijuttatási módokat is.

Az ENTEC® műtrágyák ammóniumstabilizátort (DMPP-t) tartalmazó, nitrogénes ásványi műtrágyák. A készítmény lelassítja 
a nitrifikációt és a talajban „stabilizálja” a műtrágya ammóniumnitrogénjét. A stabilizált ammóniumnitrogén kiegészítéseképpen az ENTEC® minden esetben tartalmaz a növény tápanyagfelvételét gyorsító nitrátadagot is. Az ENTEC® műtrágyák kénes nitrogénműtrágyák, illetve Nitrophos®/Nitrophoska® alapú komplex műtrágyák formájában kaphatók. Minden ENTEC® termék kiváló minőségű granulátum, ami garantálja a problémamentes tárolást és a precíz kijuttatást.

Az ENTEC® műtrágyák a bennük levő DMPP-inhibitor hatására a nitrogént akár 12 héten át folyamatosan adják le azáltal, hogy csökkentik a nitrogén kimosódását. Az alábbi ábra mutatja a kezeletlen, a DCD-vel kezelt és a DMPP-vel kezelt ammonium-szulfát-nitrát (ASN – NS 26/13) műtrágya nitrogén hatóanyagának kimosódási sebességét. A számok magukért beszélnek. Az ENTEC® technológiával kezelt műtrágya nitrogénkimosódása közel harmada a kezeletlennek, és kevesebb mint a fele a DCD inhibitorral kezelt műtrágyának. Büszkék vagyunk rá, hogy az ENTEC® termékcsalád a 2020-as évben elnyerte az AgroMash Expo Nemzetközi Termékfejlesztési Díját is.

entecdiagr

A gyakorlatban is bizonyított

entecgygdAz ENTEC® műtrágyák évek óta bizonyítanak partnereink gazda­ságában. A legnagyobb elismerés, ha partnereink írják meg tapasztalataikat. Így tett György Gergő Dániel is. „Családi gazdaságként gazdálkodunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon, a Bodrogköz térségében, összesen 250 hektár szántón. Talajaink általában réti öntéstalajok, melyek heterogén kötöttséggel és pH-val rendelkeznek. Van 40 alatti, de 50-65 közötti kötöttségű földünk is. Kémhatásuk enyhén savanyú vagy savanyú.

Káliumellátottságuk átlagos, és foszforigényesek. Gépparkunk modern, törekszünk a minőségi gépek használatára. Az ENTEC® technológiával az interneten találkoztam. Eddig többféle terméket kipróbáltam, de általában MAS-t és egy hasonlóan nagy gyártó NPK-termékét használtam. Szerettem volna megpróbálni az ENTEC®-et is, így megkerestem az Agroker Holding Zrt. képviseletét Kisvárdán. Én az ENTEC® NPK 20-10-10+3S-t választottam a demós táblámra. Ebből az összetételből összesen 450 kg/ha dózist használtam az őszi búzámhoz 
a demós táblán. A demós és kontrolltábla tápanyagutánpótlás-tervezésénél odafigyeltem a három makroelem egyensúlyára, így ennek megfelelően választottam a kontrolltáblára a műtrágyát. Az őszi búza fajtája az MV Nádor volt. A kelés egyenletes, az őszi bokrosodás és a télbe fordulás is megfelelő volt. Jónak mondható áttelelés után szépen indult a tavaszba a búzám. 
Az ENTEC®-kel kezelt demós tábla mindvégig szemmel láthatóan erősebb, egyenletesebb volt, mint a kontrolltábla. Ezt ez előnyt igazolta az aratáskor mért eredmény is.

A kontrolltábla átlagosan 6,63 tonnát teljesített hektáronként, míg a demós, ENTEC®-kel kezelt tábla 7,92 tonna hektáronkénti átlagot biztosított. Ebben az aszályos, szélsőséges időjárási helyzetben én azt gondolom, a 1,29 tonna plusz hektáronként magáért beszél. Teljes mértékben elégedett vagyok az EuroChem ENTEC® teljesítményével, és bátran tudom ajánlani a gazdatársaimnak is ezt a technológiát. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy továbbra is dolgozom az ENTEC®-kel, mert meggyőzött a termék minősége, az ENTEC® inhibitornak köszönhetően a nitrogén tartamhatása és összességében a termék teljesítménye. Fontos tényező az is, hogy az ENTEC® használatával a környezetünket is kíméljük a nitrátkimosódástól és az ammóniaterheléstől.”

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy2020-ban az ENTEC® el­­­­­­nyerte az AGROmashEXPO Nemzetközi Termékfejlesztés díját Input/Szolgáltatás kategóriában. Keresse ENTEC® és UTEC® termékeinket kereskedő partnereinél, vagy hívja szaktanácsadóinkat!

Kelet-Magyarország: Gordos József – 30/650 2012,


Nyugat-Magyarország: Lakatos Ferenc – 30/576 2828

EurochemAgro Hungary Kft.
8000 Székesfehérvár, Ady Endre utca 21/a

Címkék: műtrágya, EuroChem, ENTEC
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bemutatkozik a Robomow új, RKS-sorozata: még több öröm a ...

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát