TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Termésnövelés a műtrágyákon túl

Termésnövelés a műtrágyákon túl

Növénytermesztés - 2021.03.24

Sokszor merül fel a kérdés, hogyan növelhető a szántóföldi növények terméseredménye a jól megválasztott tápanyag-utánpótláson túl.

A kijuttatott és a talajban meglévő tápanyagok felhasználása sajnos a legtöbb esetben különböző korlátokba ütközik. Mit tehetünk, ha a kijuttatott erőforrások minél nagyobb részét szeretnénk kihasználni? Megpróbálhatjuk csökkenteni a korlátozó tényezők hatását, vagy segíthetünk 
a növénynek úgy is, hogy a megfelelő fejlődési szakaszokban támogatjuk, esetleg irányítjuk az életfolyamatait annak érdekében, hogy a megtermelt energiát a lehető legnagyobb mennyiségben termésképzésre fordíthassa. A kulcs a pontos időzítés, valamint a jól megválasztott és irányított stimuláció, ehhez pedig célzottan kifejlesztett készítmények szükségesek! Nem használhatunk általános megoldást speciális célra, ahogy 
a humán táplálkozástudományban sem használunk általános vitaminkészítményt testtömegnövelésre.

A tudatos gazdának, miután termesztési körülményeinek megfelelő növényfajt, fajtát, hibridet választott, és talaját ismerve megfelelő tápanyagokkal látta azt el, meg kell vizsgálnia a növény további igényeit is: hogy mikor mire koncentrál, mit épít, és hogy mikor mi befolyásolja azt. A célzottan kifejlesztett termésnövelő biostimulátor ezt a lépést támogatja. Nem a tetszőleges időpontban elvégzett zöldítés vezet a kívánt eredményhez, hanem a kritikus időszakokban végzett, célzott stimuláció.

ma1

A YieldOn hatására tökéletesen berakódott kukoricacső

A YieldON hozamfokozó biostimulátor a szántóföldi növények energiatermelő folyamatait támogatja, fokozza szénhidrát- és olajsav-bioszintézisüket. A generatív szervek differenciálódásakor (amikor azok épp kialakulnak az osztódószövetben), illetve a virágok nyílása előtt alkalmazva magasabb szintre emeli a növény energiagazdálkodását, és így a többletenergiát, cukrot, olajsavat a növény a termőrészek fejlesztésére, a termés kitelítésére tudja használni.

Szántóföldi többismétléses megfigyelés során árukukoricában és csemegekukoricában 0,7-1 szemsorral többet számoltunk a YieldON-nal kezelt táblákon. Ezen kívül 
a meddő tövek száma is lényegesen kevesebb volt, mivel amikor 6-8 leveles állapotban ezek a terméskomponensek kialakultak, a fokozott szénhidrát-anyagcsere lehetővé tette a jobb kötődést, a csövenkénti több szemszámot. Napraforgóban a 7% körüli terméstömeg-növekedést 7-9% olajtermés-növekedés kísérte ugyanezen okból kifolyólag. Búzában pedig 6% termésnövekedéshez 12% feletti fehérjetartalom-növekedés társult.

ma2

A kukorica tenyészőcsúcsa valódi 6 leveles stádiumban. A levelhónaljakban már látszanak a csőkezdemények. Ilyenkor alapozható meg a bekötött termés mennyisége

Megfigyeléseink mindenkor a célzott alkalmazáson alapulnak, és ismert fejlődési folyamatok stimulációjának következményeként tudhatók be. Eredményeink mindig hitelesen beállított megfigyelések statisztikailag megbízható, objektív mérésein alapulnak. A Malagrow által forgalmazott termékek sajátossága, hogy fejlesztésük adott életfolyamatok támogatását célozza.

Szaktanácsadói hálózatunk gazdaságra szabott technológiai támogatással és széles körű szaktudással segíti együttműködő partnereinket. Célzott hozamfokozásért forduljon területi szaktanácsadóinkhoz!               

                    www.malagrow.hu

malagrowhirdetes

Nagyítás a képre kattintva! 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

 

Címkék: kukorica, YieldON, Malagrow Kft. , termésnövelés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kalászos gabonáink rozsdabetegségei

Ha hideg van, ha meleg van, valamelyik rozsdafaj számára szinte mindig kedvezőek a körülmények