növényegészség nemzetközi éve

2020 a növényegészségügy 
nemzetközi éve

Az emberiség alapvető érdeke a növények védelme a károsítóktól

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) kezdeményezte, hogy tagjai 2020-ban tartsák a növényegészség nemzetközi évét. Céljuk, hogy globálisan felhívják a figyelmet arra, a növények egészségének védelme véget vethet az éhezésnek, csökkentheti a szegénységet, megóvhatja a környezetet és elősegítheti a gazdasági fejlődést.

XIV. Növényorvos Nap

Egyre nagyobb kihívások előtt állnak a növényvédősök

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, valamint a Szent István Egyetem Gödöllői Campusának szervezésében november 14-én került megrendezésre a XIV. Növényorvos Nap. A rendezvényen a szorosan vett szakmai kérdéseken túl a mezőgazdaság és a növényvédősök előtt álló kihívásokról is sok szó esett.

kalászos

Visszatekintés, avagy 
növényvédelmi kihívások 2019-ben

1. rész: Őszi kalászosok

Ahogy közeledik az év vége, úgy jelennek sorra meg az évet értékelő írások, értekezések. Ebbe a sorba szeretnénk mi is beállni, de egy kicsit másképpen, mint ami megszokott. Nem a „sok szöveg, kevés kép” koncepcióját követjük, éppen ellenkezőleg, a „sok kép, kevés szöveg” hívei vagyunk.

Closed Transfer System

Közös zárt áttöltőrendszer

Növényvédős cégek összefogása az európai gazdálkodók biztonságáért

Az ADAMA, a BASF, a Corteva Agriscience, a Nufarm és a Syngenta a zárt áttöltőrendszer (Closed Transfer System – CTS) technológia támogatásával fog össze a növényvédelmi termékek biztonságos kezelésének további fejlesztése érdekében Európában.

kukorica

Minden szem számít

Bayer-konferencia a fenntarthatóság és szakértelem jegyében

„A Bayer Crop Science konferenciasorozatának hajdúszoboszlói helyszínén jártunk, ahol részletesen tájékoztatták a résztvevőket a cég eredményeiről és terveiről.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom