TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,76
USD: 368,76
CHF: 405,86
GBP: 459,99
Hirdetés
Sikeresen a Bayer Sikér Trióval

Sikeresen a Bayer Sikér Trióval

Növényvédelem - 2016.05.02

A Bayer kiváló kalászos gombaölő szerei évek óta segítik a jó minőségű, nagy gabonatermés elérését. Három vezető készítményünk, a Falcon Pro, a Zantara és a Prosaro ebben az évben Bayer Sikér Trió néven kezdte meg tavaszi turnéját. A Trió meghívása minden gabonatáblába javasolt, hiszen 
a gombaölő szerek a termés, a minőség s így a jövedelem fokozásának hatékony eszközei.


Falcon Pro – a Trió vezetője

A Falcon Pro nagyon széles hangterjedelmű, rugalmasan bársonyos hangja a mély basszustól a tenorig mindenhol szépen cseng. Sok koncerten énekel szólóban is. Ennek köszönhető, hogy 
a Trió őt tartja vezetőjének.
A Falcon Pro a kalászosok minden fontos gombabetegsége ellen hatékony. Búzában lisztharmat, rozsda, szeptóriás levél- és pelyvabarnulás, pirenofórás levélfoltosság és kalászfuzáriózis ellen egyaránt eredményes. Árpában lisztharmat és rozsda mellett a csíkos, hálózatos és rinhospóriumos levélfoltosság ellen is kiváló. Hatékony a rozs, tritikálé és zab fontos betegségei ellen is. Lisztharmat és rozsda ellen kuratív és eradikatív hatása is van. Pirenofórás és szeptóriás megbetegedések ellen preventív hatású. Kalászfuzáriózis ellen preventív, de akár négynapos kuratív hatása is van.

Zantara – a latin

Zantara a Bayer Sikér Trió latin tagja. 
A koncerteken olyan hangulatot képes csinálni, amelytől a hallgatóság nemcsak egészséges, de jókedvű és fiatal is marad. Csodás tenorjára mindenki hosszú ideig emlékszik.
A Zantara – a bixafénnek köszönhetően – nagyon hosszú tartamhatást nyújt a levélbetegségek ellen. A tebukonazol viszont a levélben azonnal dolgozni kezd. Ez a kitűnő kuratív hatás titka. Minden kalászosban javasolt az intenzívebb technológiában levélbetegségek ellen és – erőteljes zöldítő, zászlóslevél-növelő hatásának köszönhetően – termésfokozásra. Eredményesen alkalmazható búza-szártőbetegségek, lisztharmat, rozsdabetegségek, szeptóriás és helmintospóriumos levélfoltosság ellen a zászlós levél kiterülését követően (T2 stádium). A javasolt dózis 1,25–1,5 l/ha.
A Zantara egyben kitűnő árpavédelmi termék: 1,0–1,25 l/ha dózisban biztos védelmet nyújt lisztharmat, rinhospórium, hálózatos foltosság, törperozsda, ramuláriás foltosság és élettani foltosság ellen. A kezelés optimális ideje a zászlós levél kiterülése. Nagyobb dózisokban kijuttatva pozitív élettani hatásai is érvényesülnek.

Prosaro – a záróhang

Átütő erejű, tisztán csengő hangjának köszönhetően a Prosaro a koncertsorozatok záró hangversenyén sokszor szerepel szólóban. A Prosaro a leghatékonyabb fuzárium elleni készítmények egyike. Alkalmazása elsősorban az intenzív búzatermesztésben ajánlott, virágzáskori kezelésre. A Prosaróval igen magas hatásszintet érhetünk el a kalászfuzáriózis és a mikotoxinok ellen.
Emellett védelmet nyújt a tenyészidő végén támadó levél- és egyéb kalászbetegségek ellen is. A helyes dózis a fuzárium elleni védekezés esetén 1 l/ha.
Immár a harmadik „tél” múlt el úgy, hogy valójában nem volt tél. A csapadékos február és március miatt sok helyen ebben az évben is szükség van a korai védekezésre a gyomirtás előtt vagy azzal egy menetben (T1 időszak).

Mikor és hogyan lépjen fel 
 a Bayer Sikér Trió?

A Bayer javaslata erre a Jubileum Pro csomag, amely 20 ha-ra tartalmazza a Sekator OD gyomirtó szert és 0,75 l/ha dózisban a népszerű Falcon Pro-t.
A második koncert ideje a zászlós levél kiterülésekor, illetve röviddel azt követően (T2 időszak) legyen. Ekkor az időjárástól és a betegségnyomástól függően a Bayer Sikér Trióból hívjuk meg Falcon Pro-t 0,8–1,0 l/ha dózisban. Intenzív technológiákba viszont feltétlenül a zöldítő, termésnövelő Zantara javasolt 1,25–1,5 
l/ha dózisban.
A virágzás ideje alatti koncertet semmiképpen sem szabad kihagyni (T3 időszak). Ekkor tudunk védekezni a kalászfuzáriózis és más kalászbetegségek mellett a késői levélbetegségek ellen is. Ehhez átlagos technológiában 1 l/ha Falcon Pro-t, intenzív technológiában viszont a fuzáriózis elleni „nagyágyú”, a Bayer Sikér Trió záróhangja, azaz a Prosaro fellépését javasoljuk 1 l/ha dózisban.

Kérem a tisztelt zenekedvelő Olvasókat, hogy bátran hívják meg koncertezni a 2016. évi szezonban a Bayer Sikér Triót a gabonatáblákba. A „Sikér”-koncertek nyomán 
a siker biztosan nem marad el!

 




Szerző: Farády László Bayer Hungária Kft.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mikrobák szerepe a talajszerkezet és talajegészség ...

A termőtalajok romlása világviszonylatban, de Magyarországon is jelentős. Az Európai Unióban a legfrissebb ...