TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 648 Ft
Benzin ára: 638 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,87
USD: 364,71
CHF: 402,86
GBP: 460,48
Hirdetés
 Pályázati lehetőség állattartó telepek járványvédelmi korszerűsítésére

Pályázati lehetőség állattartó telepek járványvédelmi korszerűsítésére

Támogatások - 2021.02.19

A sertés-és baromfitartók számára 2021. április 26-tól ismételten megnyílik az állattartó telepek járványvédelmi korszerűsítésére kiírt pályázat.

Az elmúlt időszakban a sertés-és a baromfitartók súlyos kihívásokkal találták magukat szemben. Az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza megjelenése és terjedése felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai állattartó telepek állategészségügyi színvonalát emelni szükséges, mivel a különböző járványos állatbetegségek kockázata bizonyos technológiák alkalmazásával jelentősen csökkenthető. Az ilyen jellegű fejlesztések azonban jelentős költségráfordítást igényelnek a baromfi- és sertéstartóktól.

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében hirdette meg 2020 tavaszán a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott, és fejlesztésekkel a leghatékonyabban védhető sertés- és baromfitelepek számára a „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című pályázati felhívást. Ennek keretében járványvédelemhez kapcsolódó állattartó telepi épületek kialakítására, felújítására, illetve az állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzésére volt lehetőség.

A támogatás kapcsán nagy érdeklődés volt tapasztalható, amit jól mutat, hogy az eredetileg 2 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett kiírás kapcsán immár közel 4 milliárd forint támogatást hagyott jóvá az irányító hatóság.

A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio




Forrás: AM Sajtóiroda

Címkék: támogatás, baromfi, madárinfluenza, sertés, baromfiartók, afrikai sertéspestis, pályázhat, állattartó telepek, sertéstartók
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mikrobiológiai készítmények kölcsönösen pozitív hatásai

A talaj javuló szerkezetének és tápanyag-szolgáltató képességének eredményeként nő a termés mennyisége